Connect with us

Educatie

Ministrul Educaţiei afirmă că va solicita suplimentarea bugetului de burse la rectificarea bugetară

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că la rectificarea bugetară va solicita o suplimentare a bugetului pentru burse.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că la rectificarea bugetară va solicita o suplimentare a bugetului pentru burse.

„Rectificarea bugetară – sunt solicitări care vizează creşterea finanţării care nu este cuprinsă în bugetul Ministerului Educaţiei. Este cuprinsă în bugetele autorităţilor locale din cotă defalcată de TVA şi mă refer aici la Programul Masă caldă, o solicitare în valoare de 46,4 milioane de lei doar pentru lunile rămase de şcoală din acest an. Mă refer la o solicitare de suplimentare a bugetului de burse, precizând că anul acesta pentru prima oară au fost incluse în bugetul de stat 540 milioane de lei pentru plata burselor elevilor. (…) S-a dovedit că această sumă nu a fost suficientă. Apreciez ca fiind un lucru bun, pentru că înseamnă că mai mulţi elevi au înregistrat note care le-au permis accesul la burse şi am justificat o nevoie suplimentară de 107 milioane de lei peste cei 540 de milioane de lei deja cuprinşi în bugetul de stat”, a spus ministrul, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, sunt şi solicitări care vizează direct bugetul Ministerului Educaţiei privind creşterea numărului de posturi cu 4.500, creştere generată de construcţia de noi grădiniţe, cele mai multe grupate în Bucureşti, Ilfov, Bihor, Cluj şi Iaşi.

„Avem şi o componentă de 150 milioane de lei solicitată pentru preluarea creşelor în sistemul de educaţie începând cu toamna acestui an, conform legii. Avem o solicitare de 300 de milioane de lei cheltuială din sold a universităţilor pentru investiţii. (…) De asemenea, avem tot o creştere de buget de 455 milioane de lei generată de, din fericire, creşterea veniturilor proprii realizate de către universităţi pe câştigarea de proiecte sau alte venituri proprii generate de către universităţi. Avem, de asemenea, o solicitare de creştere cu 150 de milioane de lei destinată exclusiv bugetului învăţământului superior pentru finanţarea rezidenţilor. Numărul de rezidenţi a crescut anul acesta faţă de anii anteriori cu 6.000, de la 23.000 de rezidenţi la 29.000 de rezidenţi”, a mai susţinut ministrul.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință