Connect with us

Educatie

Ministrul Educației a dispus verificarea modului de aplicare în şcoli a Procedurii privind managementul cazurilor de violenţă

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a solicitat Inspectoratelor şcolare să verifice prin sondaj modul de aplicare în unităţile de învăţământ a Procedurii privind managementul cazurilor de violenţă şi să organizeze sesiuni suplimentare de formare a directorilor privind aplicarea acesteia.

„Din toamna anului 2023, avem, pentru prima dată, Procedura privind managementul cazurilor de violenţă în mediul şcolar. (…) Fiecare elev, fiecare părinte şi fiecare cadru didactic trebuie să ştie exact ce este de făcut atunci când se confruntă cu o formă de agresiune, indiferent de natura ei. De aceea, am dispus Inspectoratelor şcolare judeţene să întreprindă o serie de demersuri în perioada imediat următoare, dintre care precizez: verificarea prin sondaj a modului de aplicare, în unităţile de învăţământ, a Procedurii privind managementul cazurilor de violenţă; realizarea unor sesiuni suplimentare de formare a directorilor privind aplicarea Procedurii de management al cazurilor de violenţă”, a scris Ligia Deca, joi, pe Facebook.

Ministrul Educaţiei a dispus aceste măsuri în contextul cazului de la Şcoala „Nicolae Titulescu” din Bucureşti, unde un băiat ar fi fost abuzat sexual.

Ligia Deca a solicitat şi afişarea în fiecare unitate de învăţământ, într-un loc vizibil, a materialelor de informare pe care Ministerul Educaţiei le-a pus la dispoziţia şcolilor toamna trecută.

„Siguranţa în spaţiul şcolii este permanent în atenţia noastră şi depinde de implicarea responsabilă a tuturor autorităţilor care au atribuţii partajate în acest sens. Cu toţii trebuie să acţionăm atât pentru a preveni violenţa, cât şi pentru a soluţiona situaţiile semnalate de unităţile de învăţământ”, a completat ministrul.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință