Connect with us

Social

Ministrul Dezvoltării: 19 noi creşe au primit finanţare de la Ministerul Dezvoltării

Încă 19 proiecte pentru unităţi moderne şi eficiente din punct de vedere energetic

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a anunţat că a aprobat, în cadrul Programului naţional de construire de creşe, finanţarea a încă 19 proiecte pentru unităţi moderne şi eficiente din punct de vedere energetic.

Acestea se alătură celor 60 aprobate din bugetul naţional şi celor 124 cu finanţare europeană, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, ceea ce reprezintă un total de 203 creşe finanţate până în prezent.

Astfel, în municipiile Târgu Jiu şi Satu Mare, va fi construită câte o creşă mare (pentru câte 100 – 110 copii), iar localităţile Chişineu-Criş, Fântânele, Ineu, Braşov, Sfântu Gheorghe, Sântana de Mureş, Călimăneşti, Lupeni şi Sighişoara vor beneficia de câte o creşă medie, fiecare cu o capacitate de 70 de copii. Totodată, câte o creşă mică pentru câte 40 de antepreşcolari va fi finanţată în Lipova, Valea lui Mihai, Târgu Lăpuş, Căpleni, Perieni, Ghelinţa, Ulmi şi Dumbrava.

„Prin construcţia acestor 19 creşe, creăm 1.170 de noi locuri pentru copiii din aceste localităţi”, a precizat ministrul Dezvoltării, potrivit unui comunicat de presă al MDLPA.

Ministerul Dezvoltării construieşte creşe moderne şi prietenoase cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parţial din surse regenerabile, a precizat Cseke Attila.

În 2021, MDLPA a demarat un amplu program pentru construirea de creşe, prin care vor creşte semnificativ locurile din unităţile preşcolare de stat. Creşele vor fi construite după un proiect tip, elaborat de minister, care vine în ajutorul autorităţilor publice locale şi care va diminua timpul necesar construcţiei.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință