Social

Ministrul de interne francez, Manuel Valls vrea sa demoleze taberele de romi

Acesta a declarat ca Franta va continua demolarea celor aproximativ 400 de tabere de romi instalate ilegal pe teritoriul francez.
??Sunt aproximativ 400 de tabere ilegale, dintre care doua treimi in Ile-de-Frace. Doar in Seine-Saint-Denis sunt aproape 130, unde locuiesc 8000 de persoane?? a declarat ministrul francez, adaugand ca ??mentinerea acestor tabere nu este acceptabila??. Cu atat mai mult cu cat acestea sunt adeseori limitrofe unor cartiere populare, ai caror locuitori, deja marcati de criza, accepta cu greu aceasta prezenta?? a mai specificat ministrul francez.
??Nu vreau sa las sa continue aceasta situatie, intoleranta. Mai mult ca niciodata, demolarile sunt necesare si vor continua?? a mai spus Valls, adaugand ca aceste masuri vor fi insotite de unele sociale si, acolo unde va fi posibil, de accesul la o locuinta si la un loc de munca. Intrebat daca satele de insertie ar putea fi o alternativa, Valls a raspuns ca familiile care vor sa se integreze reprezinta o minoritate.
Ministrul a mai explicat ca a fost inregistrat un real progres, in cooperarea cu Romania??. Cu ajutorul a zece ofiteri de legatura romani, am putut progresa la identificarea autorilor unor acte de delicventa. Din 2010, 970 de romani care au comis delicte au putut fi identificati. Printre ei sunt numerosi minori singuri. Cooperarea ne permite sa continuam anchetele sociale pana in Romania.
Dan Macovei

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version