Connect with us

Social News

Ministerul Muncii: Peste 135 de milionane de lei pentru investiţii în centre de zi şi rezidenţiale publice şi private

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) alocă peste 135 de milioane de lei pentru finanţarea unor investiţii în 181 de centre de zi şi rezidenţiale publice şi private, care au ca principali beneficiari vârstnicii, persoanele cu dizabilităţi şi copiii instituţionalizaţi.

Potrivit unui comunicat al MMSS, ministrul de resort, Simona Bucura-Oprescu, a semnat Ordinul privind finanţarea unor investiţii de la bugetul de stat pentru reparaţii capitale, renovări, extindere şi dotare a centrelor de zi şi rezidenţiale publice şi private.

Astfel, sunt vizate 62 de centre publice, pentru care suma alocată este de 69.919.227 de lei şi 119 centre private pentru care suma alocată este de 65.104.472 de lei.

„Sumele se acordă în limita creditelor bugetare aprobate cu această destinaţie, urmând ca plata să se efectueze beneficiarilor publici şi privaţi, în tranşe, de către Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, prin agenţiile teritoriale, pe măsură ce sunt efectuate lucrările”, se menţionează în comunicat.

În situaţia în care sumele acordate nu sunt utilizate în totalitate conform repartizării anuale, acestea se raportează în anul următor, cu respectarea perioadei de finanţare, urmând să fie făcute rectificările de rigoare.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință