Connect with us

Social

Ministerul Muncii: Cel mult 101.000 de bilete de tratament balnear prin CNPP vor fi asigurate în acest an

Guvernul a aprobat, miercuri, actul normativ privind acordarea unui buget de 200 de milioane de lei pentru programul de bilete la tratament balnear prin Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) pentru acest an

Guvernul a aprobat, miercuri, actul normativ privind acordarea unui buget de 200 de milioane de lei pentru programul de bilete la tratament balnear prin Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) pentru acest an, potrivit unui comunicat remis de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Din această sumă totală prevăzută în Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022 se estimează că vor fi asigurate cel mult 101.000 bilete la tratament balnear, din care 60.420 vor fi asigurate în unităţile de tratament balnear aflate în proprietatea CNPP.

Biletele la tratament balnear vor fi repartizate pe maxim 19 serii, durata unui sejur fiind de 16 zile, pentru un tratament balnear de 12 zile.

Acordarea prestaţiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament persoanelor îndreptăţite, în limita numărului de locuri asigurate în unităţile de tratament din proprietatea CNPP, precum şi a numărului de locuri contractate cu alte unităţi de profil şi a sumelor alocate pentru această prestaţie prin Legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Aceste bilete de tratament balnear pot fi solicitate de pensionarii şi de asiguraţii sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale.

Numărul biletelor de tratament balnear contractat cu alţi operatori economici urmează să fie stabilit prin încheierea unor contracte subsecvente, în baza acordurilor-cadru atribuite în anul 2020.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință