Social

Ministerul Muncii: 200 de milioane de lei pentru bilete de tratament balnear, alocaţi în acest an

Guvernul a alocat în acest an suma de 200 de milioane de lei pentru 103.000 de bilete de tratament balnear destinate pensionarilor, informează luni, printr-un comunicat, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS).

Suma alocată pentru 2021 este cu 60% mai mare decât cea cheltuită anul trecut pentru biletele de tratament, potrivit sursei citate. Astfel, în 2020 s-a cheltuit doar o treime din totalul de 370 de milioane de lei alocaţi pentru biletele de tratament balnear, respectiv 120,7 milioane de lei, potrivit MMPS.

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a precizat că bugetul alocat acoperă 103.000 de bilete.

„Din cauza pandemiei Covid-19, anul trecut gradul de ocupare a fost de doar 40%, ceea ce înseamnă 67.000 bilete valorificate. Anul acesta putem contracta aproximativ 103.000 bilete, împărţite în 17 serii de plecare în staţiuni balneoclimaterice. Nu este aşadar vorba despre o diminuare a alocării faţă de ceea ce a fost anul trecut (…), câtă vreme suma respectivă a fost de fapt utilizată la o treime, din motive legate de pandemie. Pentru 2021, an în care se menţin anumite condiţionări ale pandemiei, o alocare cu peste 60% mai mare decât suma folosită în 2020 este una realistă şi acoperă nevoile de tratament ale pensionarilor”, a apreciat Raluca Turcan, citată în comunicat.

Pensionarii şi asiguraţii sistemului public de pensii pot solicita bilete de tratament balnear, până la 15% din numărul total de bilete contractate fiind alocate unor categorii de persoane care beneficiază de gratuitate în baza unor legi cu caracter reparatoriu.

Contractul cu Societatea de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă a fost deja semnat, iar marţi este programată prima serie de plecare către staţiunile balneare, se menţionează în comunicatul Ministerului Muncii.

De asemenea, Casa Naţională de Pensii Publice a demarat procedura de contractare şi cu ceilalţi prestatori de servicii turistice, se mai spune în document.

Lasă un răspunsAnulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version