Connect with us

Social

Ministerul Fondurilor Europene a lansat ”Platforma online de bune practici pentru romi”

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a lansat „Platforma online de bune practici pentru romi”, iniţiativă destinată creşterii nivelului comunicării între autorităţile publice şi comunităţile de romi, informează ministerul de resort într-un comunicat remis miercuri.

Platforma este disponibilă la pncr.fonduri-ue.ro, şi a fost lansată prin intermediul Punctului Naţional pentru Romi din cadrul MFE.

Obiectivele specifice ale platformei sunt îndepărtarea barierelor de comunicare dintre membrii comunităţilor de romi, ONG-uri şi autorităţile locale, regionale şi naţionale; reunirea tuturor persoanelor interesate de procesul de incluziune a cetăţenilor români aparţinând minorităţii rome la nivel naţional, regional şi local; facilitarea comunicării şi cooperării între actorii implicaţi în proiect: autorităţi naţionale, regionale şi locale, ONG-uri şi membrii comunităţii rome, în ceea ce priveşte rezultatele implementării Strategiei Guvernului României de Incluziune a Cetăţenilor Români aparţinând Minorităţii Rome 2015-2020; asigurarea schimbului de bune practici şi experienţe cât şi încurajarea cooperării şi comunicării în rândul participanţilor cu scopul de a dezvolta idei noi cu abordări comune.

Iniţiativa a beneficiat de cofinanţare de la Comisia Europeană, prin Programul pentru Drepturi, Egalitate şi Cetăţenie 2014-2020 al Direcţiei Generale Justiţie şi Consumatori. Proiectul „Platforma naţională de bune practici pentru romi” are o valoare de 65.000 de euro, cu o perioadă de implementare de 11 luni, care se va încheia la 31 august 2020.

În cadrul proiectului vor fi organizate două serii de ateliere care vor avea loc în fiecare dintre cele 8 regiuni ale României, pentru a facilita, dar şi consolida dialogul între autorităţile locale, comunităţile de romi şi membrii comunităţii rome, se menţionează în comunicatul Ministerului Fondurilor Europene.

Atelierele vor fi susţinute de formatori autorizaţi, cu experienţă în domeniu, care, în prima serie de ateliere, vor identifica nevoile comunităţilor de romi şi problemele cu care se confruntă, iar în a doua serie de ateliere vor oferi modele de intervenţie adaptate nevoilor specifice identificate în cele patru domenii (educaţie, sănătate, locuinţă şi ocuparea forţei de muncă) urmărite de Strategia de guvernare a României pentru incluziunea cetăţenilor români aparţinând minorităţii rome, precizează MFE.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință