Connect with us

Social

Ministerul Finanţelor lansează luni o nouă emisiune Fidelis de titluri de stat pentru populaţie

Persoanele fizice rezidente şi nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie, în perioada 6 – 21 iunie 2022, în titlurile de stat Fidelis denominate în lei şi în euro

Persoanele fizice rezidente şi nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie, în perioada 6 – 21 iunie 2022, în titlurile de stat Fidelis denominate în lei şi în euro, care sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti, informează Ministerul Finanţelor.

Subscrierile se vor realiza prin intermediul băncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română, BRD – Groupe Societe Generale şi Alpha Bank.

Titlurile de stat în lei au scadenţe de 1 an şi 3 ani cu dobânzi anuale de 7,2% şi respectiv 7,8%, iar cele în euro au scadenţe de 1 an şi 2 ani şi dobândă anuală de 1,40%, respectiv 2,30%.

Valoarea nominală a unui titlu de stat este de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

„Ministerul Finanţelor revine cu o nouă emisiune în cadrul Programului Fidelis destinată investitorilor persoane fizice. În contextul economic actual, venim în întâmpinarea investitorilor prin oferirea unor dobânzi atractive, prin instrumente de economisire sigure şi avem convingerea că împreună cu partenerii noştri putem asigura succesul unei noi emisiuni de titluri de stat pe piaţa de capital”, a precizat Adrian Câciu, ministrul Finanţelor.

Titlurile de stat destinate populaţiei sunt remunerate cu dobânzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzacţionate pe piaţa secundară interbancară, precizează Ministerul Finanţelor. În procesul de subscriere a titlurilor de stat Fidelis nu se percep comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obţinute, atât din dobânzi, cât şi din câştigurile de capital sunt neimpozabile.

Deţinătorii de titluri de stat Tezaur sau Fildelis lansate în cadrul emisiunilor anterioare ajunse la maturitate pot reinvesti disponibilităţile neridicate la scadenţă, prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință