La zi

Ministerul Educaţiei: Peste 65.000 de copii vor beneficia de programul ”Masa caldă”

Guvernul a aprobat, marţi, prin ordonanţă de urgenţă, programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru 65.343 de elevi şi preşcolari din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, program cunoscut ca „Masa caldă”.

„În anii anteriori, acesta a funcţionat în 50 de unităţi de învăţământ. Începând din semestrul al II-lea al anului şcolar 2019-2020, programul „Masa caldă” se va desfăşura în 150 de unităţi de învăţământ. (…) Studiile de impact au arătat că această măsură a avut ca efect scăderea ratei abandonului şcolar, diminuarea absenteismului, precum şi formarea deprinderii, la copii, pentru o alimentaţie sănătoasă”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Astfel, în perioada derulării activităţii didactice, preşcolarii şi elevii din cele 150 de unităţi de învăţământ vor primi gratuit un pachet alimentar sau o masă caldă pe zi în limita valorii zilnice de 10 lei/beneficiar (inclusiv TVA).

Comparativ cu anul precedent, numărul beneficiarilor programului este mai mare cu 41.888 de elevi, însumând pentru anul în curs un număr total de 65.343 de elevi, suma estimată pentru implementarea programului pentru anul 2020 fiind de 81.983.000 lei.

„Procedura de atribuire a contractelor de furnizare/servicii a pachetelor alimentare/mesei calde se organizează la nivelul fiecărei unităţi/subdiviziuni administrativ-teritoriale şi se stabileşte potrivit prevederilor legislaţiei în domeniul achiziţiilor publice”, precizează sursa citată. 

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version