Connect with us

Educatie

Ministerul Educaţiei a pus în consultare publică ghidul pentru granturile privind construcţia de campusuri şcolare rurale

Ministerul Educaţiei, în calitate de coordonator de reforme şi investiţii finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a lansat în consultare publică Ghidul solicitantului aferent apelului competitiv de proiecte „Schemă de granturi pentru construcţia de campusuri şcolare rurale”.

„Ministerul Educaţiei vine în sprijinul zonelor rurale, prin acordarea de granturi pentru construirea a minimum trei campusuri şcolare moderne, contribuind astfel la dezvoltarea bazei materiale educaţionale, precum şi a serviciilor aferente. Prin acest apel de proiecte vizăm construcţia şi dotarea următoarelor: spaţii pentru activităţi de tip afterschool, săli şi terenuri de sport, spaţii pentru ateliere de practică, laboratoare, spaţii pentru desfăşurarea activităţilor nonformale, bucătării, spaţii de cazare pentru elevi etc”, afirmă Ministerul Educaţiei.

Alocarea financiară totală a apelului de proiecte este de 29,97 milioane de euro, valoare eligibilă PNRR, fără TVA. Valoarea maximă eligibilă nerambursabilă a unui proiect este de 7,5 milioane de euro, fără TVA. Finanţarea se alocă în funcţie de punctajul obţinut, în limita bugetului disponibil.

Potrivit sursei citate, scopul apelului îl reprezintă pilotarea unei reţele de consorţii şi campusuri şcolare rurale prin acordarea de granturi pentru construirea a minimum 3 campusuri şcolare rurale integrate, fiecare dintre acestea asigurând infrastructura necesară desfăşurării actului educaţional pentru minimum 300 de elevi din unităţile administrativ-teritoriale limitrofe.

Solicitanţii eligibili ai prezentului apel de proiecte sunt grupurile de acţiune locală sau asocierile de grupuri de acţiune locală, precum şi alte forme de asociere ale unităţilor administrativ-teritoriale (UAT).

În cadrul acestui apel, proiectele se depun exclusiv online, prin platforma electronică dedicată PNRR.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință