Social

MFE: Ateliere regionale pentru rezolvarea problemelor din comunităţile cu populaţie romă, până pe 29 octombrie

 Punctul Naţional de Contact pentru Romi din cadrul Ministerului Fondurilor Europene (MFE) a demarat cea de-a doua serie de ateliere regionale în cadrul proiectului „Platforma Naţională de Bune Practici pentru Romi”, atelierele urmând să se desfăşoare până pe 29 octombrie 2020.

Potrivit unui comunicat al MFE , atelierele vor fi susţinute de formatori autorizaţi, cu experienţă în domeniu şi se vor desfăşura utilizând metoda spaţiului deschis.

„În prima serie de ateliere accentul a fost pus pe identificarea nevoilor şi a problemelor cu care se confruntă comunităţile cu romi. Seria a doua se axează pe analizarea studiilor de caz primite de la participanţii prezenţi în cadrul primei serii de ateliere, precum şi pe identificarea soluţiilor pentru rezolvarea problemelor din comunităţile cu populaţie romă”, precizează MFE.

Astfel, se urmăreşte facilitarea schimbului de experienţe la nivel local, regional şi naţional cu scopul promovării exemplelor de bună practică şi a posibilelor soluţii pentru rezolvarea problemelor din comunităţile cu populaţie romă.

Potrivit sursei citate, rezultatele atelierelor vor servi la fundamentarea politicilor publice ce au ca obiectiv principal dezvoltarea şi îmbunătăţirea situaţiei romilor atât la nivel comunitar, cât şi la nivelul întregii ţări.

Atelierele au demarat pe 5 octombrie şi se vor desfăşura în următoarele regiuni: în Bucureşti pentru regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov; în Târgovişte pentru regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia; în Brăila pentru regiunea de dezvoltare Sud-Est; în Craiova pentru regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia; în Cluj-Napoca pentru regiunea de dezvoltare Nord-Vest; în Alba Iulia pentru regiunea de dezvoltare Centru; în Piatra-Neamţ pentru regiunea de dezvoltare Nord-Est; în Timişoara pentru regiunea de dezvoltare Vest.

Proiectul „Platforma naţională de bune practici pentru romi” este cofinanţat de către Comisia Europeană – Direcţia Generală Justiţie şi Consumatori prin Programul Drepturi, Egalitate şi Cetăţenie 2014-2020 (grantul JUST/2015/RDIS/AG/NRP2/8727) şi are o valoare de 65.000 de euro.

1 Comment

  1. MOLDOVAN baron

    23 octombrie 2020 at 20:09

    Vă sslut

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version