Connect with us

Comunicate

Mesajul Preşedintelui Partidei Romilor „Pro-Europa”, Nicolae Păun: Imaginea etniei rome are de suferit de pe urma acestor fapte lipsite de prudență

Stimați cetățeni români de etnie romă,

Din nefericire, Sfintele Sărbători de Paști ne-au găsit în acest an într-o situație dificilă, de criză sanitară la nivel mondial. Cu toții traversăm greutăți și resimțim efectele restricțiilor, însă țin să reiterez apelul meu la respectarea legilor impuse de autorități spre binele societății noastre. Mă simt profund indignat față de manifestările violente din București, Săcele, Hunedoara sau Fetești, care au marcat comunitățile de romi în ultimele 48 de ore și condamn cu ferminate aceste ieșiri și atitudini cu totul nedemne și nejustificate.

Imaginea etniei rome are de suferit de pe urma acestor fapte lipsite de prudență, iar cei implicați în astfel de acte trebuie să suporte pedepsele stabilite prin lege. Respectarea normelor de conduită socială sunt valabile pentru fiecare dintre noi, iar legea este mai presus de orice răfuială între indivizi. Actele de violență nu trebuie în niciun fel tolerate.

Fac încă o dată apel la înțelegere, ordine și calm din partea tuturor etnicilor romi. Haideți să ne mobilizăm și să dăm dovadă de civism, să ne ajutăm unul pe celălalt și să ne respectăm în aceste momente tulburătoare cu care ne confruntăm. Este responsabilitatea noastră să ne conformăm regulilor, atât pentru a ne putea proteja, cât și pentru a conviețui armonios.

Am speranța că aceste ieșiri neconforme cu legea nu se vor mai repeta. Orice formă de violență trebuie să înceteze.

Preşedintele Partidei Romilor „Pro-Europa”

Nicolae Păun

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. IULIAN DINU

    20 aprilie 2020 at 16:44

    Ar trebui sa faceti o comisie care sa scoata la iveala rasismul fata se noi romi,abuzurile care se fac asupra noastra. MA OFER VOLUNTAR LA ACEA COMISIE AM FOST SI ACUM 20 DE ANII VOLUNTAR PENTRU ACEST PARTID

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință