Connect with us

Social

MDLPA: 138 de creşe noi în toate judeţele

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a aprobat construcţia a 138 de creşe noi

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a aprobat construcţia a 138 de creşe noi în toate judeţele ţării.

„Astăzi am aprobat construirea, prin ordin de ministru, a 138 de creşe noi în toate municipiile ţării, în toate judeţele României. Aşa cum am promis, acest proiect de investiţie este un proiect important, prioritar pentru Ministerul Dezvoltării, pentru Guvern, fiind vorba de un domeniu în care astăzi în România există 386 de creşe. Avem o acoperire teritorială completă pe această investiţie”, a declarat Cseke Attila, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că finanţarea este asigurată de Ministerul Dezvoltării, urmând să fie alocaţi şi bani din PNRR.

„Practic, vorbim de 102 municipii beneficiare ale acestui program naţional de construcţie de creşe, la care se adaugă şi cele 6 sectoare din Municipiul Bucureşti. La 24 de municipii care au un număr de locuitori de peste 100.000, din cele 40 reşedinţă de judeţ (…), respectiv sectoarele Municipiului Bucureşti, aprobarea este pentru câte două creşe. Pentru toate celelalte municipii reşedinţă de judeţ cu sub 100 000 de locuitori, respectiv alte municipii decât reşedinţă de judeţ, aprobarea este pentru construirea a câte unei creşe în aceste localităţi. Lista va fi publică şi va fi accesată pe site-ul MDLPA. Încurajez autorităţile locale să depună în continuare cereri. Vom evalua în continuare aceste cereri şi în mod categoric vom continua această construcţie de creşe şi pe alte paliere”, a explicat ministrul.

„Preconizez că în urma acestor licitaţii publice la începutul anului viitor, respectiv şi dacă ajungem până în martie este un termen foarte rezonabil, în martie anul viitor să avem primele contracte de execuţie pentru acest proiect de investiţii de creşe. Pentru 91 de proiecte de investiţii aprobate, introduse pe lista ordinului de ministru, sunt necesare ori completări din partea autorităţilor locale, ori lipseşte deocamdată solicitarea. În ordinul de ministru se specifică foarte clar că există un termen de 60 de zile în care autorităţile locale pot aduce aceste documente, în caz contrar ele vor fi eliminate de pe lista de investiţii. Am făcut aceasta procedură pentru a asigura accesul universal al tuturor municipiilor din această ţară şi a evita orice discuţie legată de eventuala apartenenţă politică a primarului”, a precizat Cseke Attila.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință