Connect with us

Eveniment

Marian Daragiu, subsecretar de stat în Ministerul Educației, prezent la Olimpiada de Limba Rromani

Subsecretarul de stat în Ministerul Educației, Marian Daragiu, care e și vicepreședinte al Asociației Partida Romilor Pro-Europa, a fost prezent la Olimpiada de Limba Rromani, pentru a le ura succes tuturor participanților.

Cei mai buni 65 de elevi din județul Bihor în ale limbii rromani au participat la etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Limba Rromani, eveniment organizat la Colegiul Național „Onisifor Ghibu” din Oradea, de către Inspectoratul Școlar Județean Bihor și Asociația Partida Romilor Pro-Europa (APRPE) – filiala Bihor. În deschiderea competiției școlare, domnul Marian Daragiu i-a felicitat pe toți elevii și i-a asigurat că se preocupă de facilitarea de șanse egale pentru copiii și elevii rromi.

La eveniment a participat și doamna inspector școlar general adjunct Kéry Hajnal, care i-a încurajat pe elevi să valorifice mereu limba rromani și cultura rromă, acestea fiind principalele elemente identitare.


Domnul Lakatos Ioan, reprezentantul local al Partidei Romilor, a felicitat elevii și cadrele didactice, asigurându-i de tot sprijinul organizației județene a APRPE.

Evenimentul s-a bucurat de prezența unor tineri de succes pentru comunitatea rromă, Marian Pavel și Alexandru Răducanu (de la organizația centrală a APRPE), care prin propriul exemplu le-au explicat elevilor cum prin educație continuă își pot atinge visul.
Evenimentul a fost susținut financiar de Asociația Partida Romilor Pro-Europa, care a asigurat partea de protocol pentru toți elevii și cadrele didactice participante.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință