Connect with us

Sanatate

Maratonul vaccinării, de vineri până duminică, la sediul ANMCS

Un maraton al vaccinării va fi organizat, în perioada 28-30 mai, la sediul Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), din Splaiul Independenţei nr. 202 A, Sector 6.

Orice persoană va putea să se vaccineze împotriva COVID-19, fără programare, informează autoritatea, prin intermediul unui comunicat. În cadrul maratonului se va administra serul Pfizer- BioNTech. Pentru persoanele care nu au împlinit încă vârsta de 18 ani, dar care doresc să se vaccineze, este necesar acordul scris al unui părinte sau al tutorelui legal.

Evenimentul debutează vineri, la ora 8:00, şi se va desfăşura non-stop, până duminică, la ora 20:00. Organizarea aparţine ANMCS, în parteneriat cu Primăria Capitalei şi Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), cu sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB).

Medicii şi asistenţii medicali care vor asigura, ca voluntari, buna desfăşurare a Maratonului Vaccinării provin integral din spitalele şi cabinetele medicale şcolare administrate de ASSMB, menţionează sursa citată.

„Iniţiativa ANMCS, singura autoritate publică centrală de standardizare şi evaluare a serviciilor medicale, vine în susţinerea eforturilor depuse de Guvernul României pentru limitarea efectelor pandemiei cu SARS-CoV-2”, se precizează în comunicatul amintit.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință