Connect with us

Social News

Maramureş: Un ansamblu de locuinţe pentru tinerii aflaţi în dificultate va fi construit în satul Nistru

În satul Nistru, fostă localitate minieră care aparţine administrativ de oraşul Tăuţii Măgherăuş, va fi construit un ansamblu de locuinţe sociale pentru tineri aflaţi în dificultate, a anunţat, joi, primarul oraşului, Dumitru Marinescu.

Valoarea celor 48 de apartamente cu două camere a fost estimată la peste 3,2 milioane euro.

„Lipsa unei locuinţe reprezintă un factor important al excluziunii sociale, influenţând direct gradul de educaţie al persoanelor, respectiv nivelul de pregătire profesională. Din acest motiv, dorim să asigurăm confortul necesar grupurilor vulnerabile. (…) Am semnat contractul de finanţare pentru construirea unui ansamblu de locuinţe sociale pentru tineri aflaţi in dificultate, în localitatea Nistru, proiect finanţat prin PNRR, Componenta 10. Efectul pozitiv al acestui obiectiv de investiţii îl constituie sporirea accesului la locuinţe de calitate pentru tinerii aflaţi în dificultate”, a spus Dumitru Marinescu.

Conform surse citate, în urma implementării proiectului se vor construi un număr de 48 de apartamente cu 2 camere. Valoarea totală a proiectului este de 3.237.072 euro, respectiv 15.935.134,33 lei, cu o durată de implementare de 40 de luni.

„Noile unităţi de locuit vor avea un consum de energie foarte redus, fiind de tipul nZEB plus (nearly Zero-Energy Building – Casa cu consum de energie aproape zero)”, a declarat Dumitru Marinescu.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință