Connect with us

La zi

Maramureş: Mix de muzică folclorică de la şapte etnii din Transilvania, la Muzeul Satului

Un mix de muzică folclorică reprezentând şapte etnii din Transilvania va fi susţinut la Muzeul Satului din municipiul Baia Mare

Un mix de muzică folclorică reprezentând şapte etnii din Transilvania va fi susţinut la Muzeul Satului din municipiul Baia Mare, a informat, marţi, directorul instituţiei, Monica Mare.

Concertul este programat să aibă loc în data de 17 august, începând cu ora 19,00, în Satul de pe Deal, din incinta Muzeului Satului.

„Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară, în parteneriat cu Academia Naţională de Muzică „Gheorghe Dima”, invită publicul interesat la o călătorie muzicală în Transilvania, un concert care va cuprinde mai mult fragmente muzicale instrumentale extrase din cultura folclorică a şapte etnii din Transilvania: români, maghiari, germani, evrei, romi, armeni şi slovaci. Concertul va fi găzduit de Muzeul Satului, iar intrarea este liberă pentru toate categoriile de public”, a spus Monica Mare.

Piesele muzicale vor fi interpretate de un grup instrumental interetnic format din şapte solişti, atât muzicieni consacraţi, cât şi tineri talentaţi aflaţi la începutul carierei: Cornel Bucşa (vioară), Cristina-Ioana Cosma (vioară), Filip Forna (violă), Iancu Pop (contrabas), Albert Gábor Balázs (acordeon), Ştefan Székely (flaut) şi Marin Moisei (clarinet). Concepţia artistică, precum şi întreaga coordonare a proiectului îi aparţin dirijorului Cristian Sandu, conferenţiar univ. dr. la Academia Naţională de Muzică „Gheorghe Dima”.

Conform surse citate, programul artistic face parte din proiectul E.M.E.R.I.T., organizat de Academia Naţională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca şi cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință