Connect with us

Social News

Mai mult de jumătate dintre angajaţi plănuiesc o schimbare în carieră pentru începutul anului 2024

Mai mult de jumătate dintre angajaţi plănuiesc o schimbare în carieră pentru începutul anului 2024, motivaţi de nevoia unei creşteri salariale, relevă un studiu publicat, marţi, de o platformă de recrutare online.

Conform sursei citate, bugetul pe care îl alocă pentru sărbători este mai mare faţă de anii trecuţi, pe fondul creşterii preţurilor.

Aproximativ 40% dintre angajaţi spun că anul 2023 a fost mai bun decât 2022. Cu toate acestea, 43% dintre angajaţi şi-au căutat un job nou în 2023, alţi 24% s-au confruntat cu epuizarea pe plan profesional (burnout), 15% au muncit pentru a obţine o promovare la actualul loc de muncă şi tot atâţia s-au străduit să-şi crească veniturile pentru a face faţă mai bine scumpirilor, arată studiul Bestjobs.

Pentru 2024, 52% dintre respondenţi intenţionează să-şi schimbe jobul actual în prima jumătate a anului, în timp ce alţi 27% rămân deschişi la această posibilitate, dar nu au încă un plan concret.

Când vine vorba de reuşite, peste 40% dintre respondenţii sondajului bestjobs spun că principala parte bună a anului 2023 a fost că au obţinut un echilibru între viaţa profesională şi cea personală. Totodată, 15% se simt împliniţi pentru că au reuşit să-şi crească veniturile, 14% pentru că au finalizat un proiect important şi dificil, 12% pentru că şi-au schimbat jobul, iar 10% pentru că au reuşit să-şi păstreze jobul. Îmbunătăţirea stării mentale a fost o realizare importantă pentru alţi 12%.

Întrebaţi de salariul actual, 64% dintre angajaţi au declarat că acesta este sub media pieţei în cazul lor, ceea ce explică dorinţa atât de mare de a căuta un job mai bun în noul an. 21% consideră că sunt plătiţi la nivelul ofertelor din piaţă şi doar 5% au declarat că venitul lor depăşeşte media pieţei.

În ceea ce priveşte un nou job, angajaţii s-ar bucura ca viitorul angajator să le oferte în primul rând oportunităţi de promovare (85%), stabilitatea locului de muncă (63%) şi un mediu de lucru sănătos (54%). Dintre beneficiile extra-salariale, cei mai mulţi ar prefera să aibă program flexibil (60%), cursuri şi training-uri de specialitate (53%), posibilitatea de a lucra remote (38%) şi mai multe zile de concediu (23%). Abonamentele la clinicile medicale private, asigurarea privată de sănătate, pensia privată facultativă rămân şi ele în topul beneficiilor dorite.

Angajaţii români se aşteaptă la cheltuieli mai mari în această perioadă şi speră la o primă de Crăciun care să compenseze creşterea costurilor. Dacă în anii trecuţi, aproape 70% dintre respondenţi alocau pentru cadouri un buget de până la 500 lei, acum doar 40% se aşteaptă să se limiteze la această sumă.

Conform cercetării, scumpirile din ultimul timp i-au făcut pe români să ia în calcul bugete mai mari dacă vor să satisfacă aceleaşi nevoi de sezon. În acest sens, 20% alocă între 500 şi 700 de lei, iar 22% au în plan să cheltuiască şi până la 2.000 de lei. 18% totuşi nu au de gând să cumpere niciun cadou.

Sondajul bestjobs a fost realizat în perioada noiembrie – decembrie, pe un eşantion de 1.300 de utilizatori de internet.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință