Evenimente Actiuni

„Mai aproape de școală” – Un proiect susținut de Partida Romilor „Pro Europa”

Elevii din Făgăraș, ajutați de reprezentanții Partidei Romilor Pro-Europa din Brașov și Făgăraș au reușit, împreună cu autoritățile locale, să implementeze un proiect prin care copiii romi care provin din comunități vulnerabile să fie ajutați concret pentru a merge în continuare la școală.

În ședința lunii mai a Consiliului Local a Primăriei Făgăraș, consilierii locali au aprobat în unanimitate parteneriatul dintre Municipiul Făgăraș, Școala Gimnazială ,,Ovid Densușianu,, și Partida Romilor Pro-Europa Făgăraș. Parteneriatul are ca scop implementarea unui proiect pilot, pentru anul școlar 2022-2023.

Concret, în cadrul proiectului, mai mulți elevi de clasa a-IV-a vor fi sprijiniți pentru pregătirea la matematică, 2 ore pe zi, 3 zile pe săptămână, după programul școlar. În cadrul pregătirii, copiii vor primi un sandwich și o sticlă de apă.
„Proiectul se numește MAI APROAPE DE ȘCOALĂ. Este un parteneriat între Partida Romilor Pro-Europa Brașov, Primăria Făgăraș și Școala Gimnazială Ovid Densușianu Făgăraș. Beneficiari sunt 20 elevi din clasa a IV-a, din cadrul Școlii Gimnaziale Ovid Densușianu Făgăraș.

Proiectul va începe în septembrie 2022 și se va încheia în mai 2023. Partida Romilor Pro-Europa va cofinanța acest proiect cu suma de 3.000 lei. Implementarea activităților se va face cu voluntari, persoane cu calificare didactică pentru învățământul primar”, a declarat Ionuț Androne, reprezentantul Partidei Romilor Pro-Europa Brașov.

Președintele Partidei Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, îi felicită pe reprezentanții PRPE Brașov și Făgăraș pentru implementarea acestui proiect. „Accesul la educație a copiilor romi din zonele defavorizate reprezintă unul din principalele obiective ale Partidei Romilor Pro-Europa. Consider că toți copiii romi trebuie să meargă la școală, indiferent de situația materială pe care o au acasă. Un astfel de proiect, realizat între Partida Romilor Pro-Europa și autoritățile locale, ar trebui implementat peste tot în țară. Cu cât romii vor merge mai mult la școală, cu atât ei vor avea un viitor mai bun”, a precizat Nicolae Păun, președintele Partidei Romilor Pro-Europa.

Lasă un răspunsAnulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version