Connect with us

Eveniment

Mahala Rai Banda vă aşteaptă la Festivalul Strada Armenească 2019

Ca în fiecare an, cu sprijinul “Partidei Romilor Pro-Europa”, Mahala Rai Bada va participa la Festivalul Strada Armenească, ediţia a 6-a. Evenimentul se desfăşoară în zilele de 2, 3 şi 4 august.

Festivalul Strada Armenească reunește anual mai multe comunități din București și din țară pentru a petrece câteva zile în stil armenesc și pentru a prezenta bucureștenilor cultura, tradițiile și spiritul armenesc. Îmbinând însă tradiția cu modernitatea.

Festivalul se adresează tuturor bucureştenilor având câte ceva pentru fiecare. Concerte de muzică tradițională și modernă, dansuri, spectacole de teatru, expoziții de fotografie, ateliere de caligrafie, dansuri, mâncare specifică,  chiar și o bătaie cu apă (tradițională).

Copiii vor găsi în cadrul festivalului un program copios de teatru şi ateliere teatrale, ateliere pentru confecţionat păpuşi şi pictat figurine dar şi ateliere de dans, de creaţie cu Lego şi un loc foarte special unde vor vedea cum o jucărie imaginată de ei poate deveni realitate prin imprimarea 3D. Dealtfel şi oamenii mari vor putea pleca de la festival cu propria statuetă imprimată 3D după ce vor fi bine scanaţi ca să semene statueta cu ei.

În Bazarul ce se va întinde de o parte şi de alta a străzii, vizitatorii noştri vor putea descoperi o mică parte din Armenia unde vor putea observa bijuterii, obiecte de ceramică, ţesături armeneşti, obiecte handmade dar şi cărţi, icoane sau ilustraţii cu motive armeneşti.

În cele trei zile ale festivalului vizitatorii vor putea admira interiorul Bisericii Armene şi vor putea afla câte ceva despre istoria armenilor, despre limba lor şi despre felul în care scriu şi îşi transformă literele în obiecte de artă.

În Bucureştiul de odinioară, cartierul armenesc se întindea în zona din jurul Bisericii Armene între Bulevardul Carol I, Strada Armand Călinescu, Strada Speranţei, Strada Franzelarilor şi Strada Spătarului, coloana lui vertebrală fiind Strada Armenească. Dealtfel, cea mai veche casă din Bucureşti, casa Melik, construită în anul 1760 se găseşte în inima cartierului armenesc al oraşului.

Festivalul Strada Armenească este un proiect care creează noi legături între comunitatea bucureșteană și minoritățile prezente la eveniment. Este un festival al multiculturalității și al diversității. Un festival al colaborării, toleranței și al oportunităților.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință