Economie

MADR: 164 de milioane de euro pentru intervenţiile din PS 2023-2027 lansate în luna mai

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) va lansa în luna mai trei sesiuni de depunere a cererilor de finanţare pentru intervenţiile din cadrul Pilonului II al Planului Strategic PAC 2023-2027.

Potrivit calendarului estimativ publicat pe pagina de internet a instituţiei, fondurile disponibile pentru cele trei sesiuni sunt de aproximativ 164 milioane de euro.

Astfel, în luna mai va fi deschisă sesiunea pentru intervenţia DR – 23 ” Investiţii pentru procesarea şi marketingul produselor agricole în vederea obţinerii unor produse alimentare şi produse transformate”, altele decât cele prevăzute în Anexa 1 a Tratatului de Funcţionare a Uniunii Europene, care are o alocare de 150 de milioane de euro.

De asemenea, intervenţia DR – 19 „Investiţii neproductive la nivel de fermă” are prevăzută o sumă de 11,764 milioane de euro, iar pentru DR – 37 „Transfer de cunoştinţe” alocarea publică este de două milioane de euro, sesiunile de depunere a cererilor de finanţare pentru ambele intervenţii fiind programate să înceapă în luna mai.

Fondurile totale disponibile pentru 2024 pentru intervenţiile din cadrul Pilonului II al Planului Strategic PAC 2023-2027 sunt de aproximativ 1,4 miliarde de euro.

Lasă un răspunsAnulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version