Connect with us

Social News

Locurile de muncă „remote” rămân în preferinţele românilor

În privinţa celor mai căutate joburi, cu cele 58.000 de căutări pe site, posturile de inginer au fost în top anul acesta

Locurile de muncă „remote” rămân în preferinţele românilor, iar în acest an ponderea căutărilor pentru această categorie a fost de 13,1% din total, numărul acestora fiind cu 25% mai mare decât în 2021, reiese dintr-o analiză realizată de o platformă de recrutare online.

În privinţa celor mai căutate joburi, cu cele 58.000 de căutări pe site, posturile de inginer au fost în top anul acesta. În categorie, poziţiile de inginer constructor, inginer mecanic şi inginer de instalaţii au fost în top.

De asemenea, contabilii ocupă locul secund în acelaşi clasament, cu 39.000 de căutări pe eJobs.ro, urmaţi de şoferi pentru care sunt raportate peste 33.000 de interogări ale candidaţilor.

Datele Salario, comparatorul salarial marca eJobs, arată că salariul mediu net al celor care lucrează în inginerie este 4.500 de lei, apoi de 3.900 de lei pentru angajaţii din contabilitate şi de 3.500 de lei pentru cei din transporturi/distribuţie. Tot pentru aceleaşi domenii, angajatorii au postat anul acesta peste 100.000 de joburi. Cele mai multe au fost pentru şoferi (48.000 de poziţii), urmaţi de ingineri (28.000) şi contabili (25.000).

Alte poziţii care au generat peste 10.000 de căutări în parte au fost cele de manager, economist sau specialist în resurse umane. Acestora li se alătură şi cuvinte-cheie care indică interesul pentru anumite domenii, precum: resurse umane, call center sau vânzări.

 

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință