Connect with us

Educatie

Locuri pentru candidaţii romi la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi

Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iaşi organizează, în perioada 6-8 septembrie, o nouă sesiune de admitere pentru anul universitar 2021-2022

Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iaşi organizează, în perioada 6-8 septembrie, o nouă sesiune de admitere pentru anul universitar 2021-2022, în care candidaţii au posibilitatea de a se înscrie online, la adresa inscriere.uaic.ro, sau prin depunerea dosarului la sediul facultăţilor şi filialelor universităţii.

Potrivit unui comunicat de presă, în total, pentru studiile de licenţă vor fi scoase la concurs 1.909 locuri: 1.652 de locuri pentru candidaţii români (261 de locuri la buget, din care 35 de locuri la buget pentru absolvenţii de licee situate în mediul rural, 8 locuri la buget pentru candidaţii etnici romi şi 1.391 de locuri la taxă) şi 257 de locuri pentru candidaţii români de pretutindeni (241 de locuri la buget, dintre care 59 la Extensiunea Bălţi, 50 de locuri la Extensiunea Chişinău şi 16 locuri la taxă).

La Facultatea de Drept şi Facultatea de Informatică nu se organizează admitere pentru studii de licenţă în septembrie, întrucât au fost ocupate toate locurile în sesiunea de admitere din iulie, iar Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport organizează admitere la studii de licenţă în sesiunea septembrie 2021 doar la specializarea Kinetoterapie şi Motricitate Specială de la Extensiunea Chişinău.

Pentru admiterea la studii de master, cele 15 facultăţi din cadrul UAIC vor scoate la concurs 1.923 de locuri: 1.755 de locuri pentru candidaţii români (412 locuri la buget şi 1.343 locuri la taxă) şi 168 de locuri pentru candidaţii români de pretutindeni (130 de locuri la buget, din care 21 de locuri la Extensiunea Bălţi şi 38 de locuri cu taxă).

Tot pentru studii de master, candidaţii se pot înscrie în perioada 6-10 septembrie 2021 pentru locurile rămase neocupate la specializările de master ce vor funcţiona în cadrul Filialelor UAIC de la Botoşani şi Focşani. Astfel, la Filiala Focşani mai sunt disponibile 25 locuri cu taxă la programul de studii universitare de master Matematici fundamentale pentru învăţământ şi 6 locuri cu taxă la programul de studii universitare de master Drept şi ordine publică. La Filiala Botoşani a Universităţii, candidaţii se pot înscrie pentru cele 5 locuri la buget de la programul de master Retorica discursului ştiinţific, literar, jurnalistic, publicitar şi electoral. Toate programele de master pentru care se organizează admitere în sesiunea septembrie la cele două filiale sunt acreditate prin Hotărârea de Guvern numărul 906 din data de 19 august 2021, menţionează sursa citată.

De asemenea, în perioada 1 – 6 septembrie au loc înscrieri pentru studiile universitare de doctorat, pentru cele 155 de locuri la buget (76 de locuri cu bursă oferită de Ministerul Educaţiei, respectiv 40 de locuri cu bursă asigurată de UAIC) şi 119 locuri cu taxă.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință