Connect with us

Educatie

Locuri pentru candidaţii romi la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni şi Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani

Au început înscrierile pentru ocuparea celor 700 de locuri disponibile în această sesiune de admitere în şcolile postliceale de jandarmi

Au început înscrierile pentru ocuparea celor 700 de locuri disponibile în această sesiune de admitere în şcolile postliceale de jandarmi! Atenţie însă! Proba de verificare a cunoştinţelor cuprinde elemente de noutate faţă de sesiunile anterioare!

Instituţiile de învăţământ despre care vorbim sunt Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani şi Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, fiecare dintre acestea având atribuite 350 de locuri, din care 3 locuri pentru romi şi 2 locuri pentru alte minorităţi.

Înscrierile au început! Cererea-tip de înscriere se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează şi se transmite, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail resurseumane@jandarmeria-braila.ro, resurse.umane@jandarmeriaconstanta.ro în perioada 7 martie – 18 martie a.c., chiar şi în zilele de sâmbătă şi duminică. Ulterior, întregul dosar de recrutare se va depune până pe 27 martie a.c..

Sesiunea de admitere continuă cu mai multe etape: evaluarea psihologică, evaluarea medicală, proba de evaluare a performanţei fizice şi, bineînţeles, proba de evaluare a cunoştinţelor.

Evaluarea psihologică se va desfăşura până cel târziu la data de 22 martie a.c., proba de evaluare a performaţei fizice se va derula în perioada 31 martie – 6 aprilie, proba de evaluare a cunoştinţelor este programată pentru data de 9 aprilie, iar cea medicală va avea loc în perioada 18 aprilie – 20 mai.

CE ESTE NOU ÎN ACEASTĂ SESIUNE DE ADMITERE

În această sesiune de recrutare a candidaţilor pentru şcolile postliceale de jandarmi au fost introduse elemente de noutate. Astfel, proba scrisă constă într-un test grilă care va fi alcătuit în proporţie de 40% de subiecte de limba română, 15% subiecte de limbă străină, 20% subiecte din legislaţia specifică Ministerului Afacerilor Interne şi instituţiilor politice ale statului, 15% subiecte de educaţie civică şi cetăţenească, exerciţii de evaluare a capacităţii de analiză şi sinteză, precum şi exerciţii privind deprinderea raţionamentului logic, iar punctajul din oficiu reprezintă 10% din nota maximă.

Rezultatele finale ale admiterii vor fi afişate la sediul unităţilor de învăţământ şi prin postare pe site-urile oficiale ale acestora, până la data de 27 mai 2022.

Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni- 350 locuri (dintre care 3 locuri pentru romi şi 2 locuri pentru alte minorităţi) – https://www.jandarmeriafalticeni.ro/.

* Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Gr. A. Ghica” Drăgăşani- 350 locuri (dintre care 3 locuri pentru romi şi 2 locuri pentru alte minorităţi) – http://www.scoaladragasani.ro/.

Activităţile se vor desfăşura după următorul grafic:

1. 07-18 martie – depunere cereri înscriere exclusiv online;

2. 22 martie – data până la care va avea loc evaluarea psihologică;

3. 27 martie – termen depunere documente în vederea constituirii dosarului de recrutare;

4. 31 martie-06 aprilie – evaluarea performanţelor fizice;

5. 9 aprilie – susţinerea probei de evaluare a cunoştinţelor;

6. 18 aprilie-20 mai – examinare medicală (doar candidaţii care se încadrează în numărul locurilor scoase la concurs, în ordinea descrescătoare a notelor finale).

Toate detaliile necesare candidaţilor fi găsite accesând site-ul inspectoratului, www.jandarmeriasuceava.ro, secţiunea „Carieră” – „Instituţii de învăţământ”- CONCURSURI DE ADMITERE sesiunea martie – mai 2022.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință