Educatie

Locuri pentru candidaţii romi în Şcolile Ministerului de Interne

La data de 20 septembrie 2024, MAI a dat startul concursului de admitere în instituţiile de învăţământ postliceal proprii, iar întreaga sesiune de admitere va dura peste trei luni: octombrie – decembrie 2024.

Cele 2.880 de locuri (dintre care 52 sunt pentru romi/minorităţi) au fost repartizate astfel: 1.640 – la Şcolile de agenţi de Poliţie din Câmpina şi Cluj-Napoca; 240 – la Şcoala de agenţi a Poliţiei de Frontieră din Oradea; 700 – la Şcolile de subofiţeri Jandarmi din Drăgăşani şi Fălticeni; 300 – la Şcoala IGSU de Pompieri/Protecţie civilă din Boldeşti-Scăieni. Un număr de 40 de locuri este alocat altor structuri din cadrul SAOPSN (Anexa 1).

În funcţie de numărul candidaţilor respinşi la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, sesiunea august-septembrie 2024, care au obţinut un rezultat mai mare sau egal cu media minimă de admitere de 5,00, şi solicită repartizarea fără concurs de admitere la o şcoală postliceală a MAI, locurile vor fi diminuate potrivit solicitărilor formulate, conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 82/2024 pentru modificarea şi completarea Legii 360/ 2002 privind Statutul poliţistului; 2. Raportat la numărul solicitărilor aprobate în conformitate cu prevederile Legii 168/2020, Ordinului m.a.i. nr. 35/2014 şi ale Ordinului m.a.i nr. 108/2014, cu modificările şi completările ulterioare, pot surveni alte modificări ale cifrelor de şcolarizare prezentate.

Probe de concurs: evaluarea cunoştinţelor şi a performanţelor fizice; acestea sunt notate de la 1 la 10, în cazul probei de evaluare a cunoştinţelor, şi de la 5 la 10, respectiv „Nepromovat”, în cazul probei de evaluare a performanţei fizice. Nota de promovare a fiecărei probe este minimum 5. Tematica şi bibliografia pentru proba de evaluare a cunoştinţelor se vor publica pe site-ul unităţii de învăţământ organizatoare.

Cererea-tip de înscriere, precum şi, după caz, consimţământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar, se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează şi se transmit, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unităţii de recrutare, până la data de 06 octombrie 2024, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.

În vederea constituirii dosarului de recrutare, candidaţii depun documentele solicitate până la data de 24 octombrie 2024. În acest termen, Centrul de Psihosociologie al MAI finalizează activitatea de evaluare psihologică şi, după caz, de soluţionare a eventualelor contestaţii. Proba de evaluare a performanţei fizice se susţine în perioada 01-06 noiembrie 2024, indiferent de unitatea de învăţământ pentru care candidatul a optat, în centrele zonale de selecţie, potrivit arondării prevăzute în anexa nr. 5. Proba de evaluare a cunoştinţelor se susţine în data de 09 noiembrie 2024, la unităţile de învăţământ pentru care s-a optat.

Examinarea medicală are loc în perioada 13 noiembrie – 23 decembrie 2024. Rezultatele finale ale admiterii se afişează la sediul unităţilor de învăţământ şi se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 24 decembrie 2024.

Detalii privind calendarul sesiunii, organizarea şi desfăşurarea concursului, modele de documente şi modalităţi/condiţii de recrutare şi selecţie – în ataşamentele pdf postate mai jos sau pe site-ul MAI:

https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/.

În condiţiile în care MAI nu a reuşit să impună, la nivelul Guvernului şi al Parlamentului, modificări de fond privind cariera şi salarizarea angajaţilor din structurile proprii, reiterăm semnalul nostru de alarmă, exprimat, deja, public, după sesiunile similare de anii trecuţi, unde s-au consemnat un recorduri triste în istoria şcolilor, nefiind ocupate locurile scoase la concurs.

Lasă un răspunsAnulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version