Connect with us

Educatie

Locuri distincte pentru elevii cu CES din şcolile speciale şi de masă

În contextul parteneriatului dintre Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA) şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC), ministrul Educaţiei a emis Ordinul care reglementează locuri distincte pentru elevii cu CES din şcolile de masă şi şcolile speciale, peste numărul de locuri din unităţile respective de învăţământ.

Repartizarea candidaţilor pe locurile distinct alocate se realizează de către Comisia de admitere judeţeană şi a Municipiului Bucureşti.

Elevii cu CES din învăţământul special şi de masă, care au absolvit clasele a VIII-a, au la dispoziţie 4 perioade în care se pot înscrie pe locurile distinct alocate:

1. Până pe 6 iulie 2020 – înscrierea la etapa de repartiţie pe locurile speciale,

2. Până pe 10 iulie 2020 – înscrierea la etapa generală de repartiţie computerizată,

3. În perioada 22 – 24 iulie 2020 – în etapa de repartiţie a cazurilor speciale,

4. În perioada 30 iulie – 3 august 2020 – în etapa a-II-a de repartiţie destinată elevilor care nu au susţinut evaluarea naţională.

Elevii cu CES, care din anumite motive nu au avut posibilitatea să participe la Evaluarea Naţională generală şi, care totuşi doresc să susţină examenele, în perioada 22 – 26 iunie 2020, se pot înscrie la etapa specială de evaluare naţională pe baza unei adeverinţe medicale, care să ateste faptul că nu a putut participa la evaluare din motive medicale.

Reamintim faptul că, elevii cu CES din învăţământul de masă şi special, absolvenţi ai claselor a-VIII-a, se pot înscrie la etapa 2 de repartiţie pe locurile distinct alocate acestora, în perioada 30 iulie – 3 august 2020. Înscrierea se realizează în baza Certificatului CES al elevului.

Mai multe detalii pentru înscriere pot fi aflate de la unităţile de învăţământ şi Inspectoratele Şcolare.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință