Connect with us

Social

Locuintele pentru romi inca mai asteapta

12 locuinte in module a cate patru apartamente! Asa ar trebui sa arate locuintele pentru romi, construite printr-un program al ANL, in comuna Halchiu. Desi primaria de aici a semnat un contract pentru aceste apartamente inca din 2010, lucrarile nu au inceput nici acum si asta pentru ca, spun autoritatile, nu au fost bani.

In februarie 2010, Primaria a initiat un proiect, impreuna cu Agentia Nationala pentru Locuinte, pentru construirea unor imobile destinate doar romilor cu venituri reduse. Atunci, municipalitatea a semnat un contract, prin care Consiliul Local oferea terenul, cu utilitatile aferente, iar ANL se angaja sa ridice constructia. Insa, lucrarile nu au inceput nici pana acum.

„Ne-am grabit si noi sa punem la dispozitia ANL-ului aceasta suprafata. Credeam ca in termen de un an de zile, doi ani maxim, sa se execute lucrarile”, a spus Ioan Agapescu – viceprimar comuna Halchiu.

Autoritatile locale au inceput sa traga o parte dintre utilitati insa au oprit activitatea atunci cand au vazut ca Agentia Nationala pentru Locuinte nu incepe lucrarile.

In aceste apartamente ar urma sa stea tinerii care au un venit mediu net lunar sub salariul minim pe economie. Chiria va fi stabilita de Consiliul Local, iar cei ce vor sta aici nu vor putea sa cumpere apartamentul. Din cauza asta multi romi nu si-ar dori sa locuiasca in viitoarele locuinte ANL.
In acea zona, primaria intentiona sa dezvolte un intreg cartier. Astfel ca, in continuarea modulelor a dat si cateva locuri de casa tinerilor romi care au cerut acest lucru si care au venituri mici. Cu toate astea sunt putini cei care isi permit sa-si ridice o locuinta.

Municipalitatea spera ca in acest an sa se gaseasca banii necesari pentru a porni constructia. ANL aloca anul acesta 10 milioane de lei, pentru constructia locuintelor sociale destinate romilor.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință