Connect with us

Politic

Liderii Partidei Romilor s-au reunit la Sinaia

Hotel Sinaia a fost gazda Sedintei Consiliului Director Central in data de 17-18 aprilie.
La aceasta intrunire au participat liderii Partidei Romilor din teritoriu precum si experti din cadrul birourilor judetene pentru romi.
Principala tema a fost legata de impactul regionalizarii si a reformei administrative, asupra comunitatilor de romi. In aceasta directie s-a stabilit faptul ca Partida Romilor trebuie sa faca parte din grupurile de lucru situate la nivelul celor opt regiuni de dezvoltare care au ca prioritate in acest an elaborarea planurilor de dezvoltare regionala, documente ce vor fundamenta accesul tarii noastre la fondurile europene (fond structural, fond de coeziune si fonduri pentru dezvoltare rurala pentru perioada 2014-2020.
Un alt punct important a fost lansarea companiei nationale ”Totul pentru sanatate, totul pentru educatie”, o campanie care vizeaza cresterea accesului romilor la educatie si la serviciile publice de sanatate.
Principalele obiective in domeniul sanatatii

– Efectuarea unui set de analize pentru persoanele de etnie roma care nu au calitatea de asigurat medical si care nu realizeaza venituri.
– Inscrierea unui numar cat mai mare de persoane pe listele medicilor de familie. In domeniul educatiei principalele obiective sunt:
1. informare, consiliere si orientare scolara pentru copiii romi in vederea inscrierii acestora in clasa pregatitoare si in clasa I.
2. eliberarea adeverintelor de apartenenta la etnia roma pentru elevii claselor VIII-a si a XII- a in vederea admiterii lor pe locurile special alocate romilor in licee si facultati.

Pentru a asigura succesul acestei campanii, domnul Presedinte Nicolae Paun le-a solicitat participantilor sa incheie o serie de parteneriate solide cu autoritatile si institutiile administratiei publice locale in mod special cu inspectorii scolari judeteni si cu directiile de sanatate publica cat si cu celelalte organizatii neguvernamentale care sunt active in domeniile educatiei si sanatatii.


Catalin Manea – secretar general Partida Romilor

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință