Connect with us

Social

Licitaţie pentru construirea de locuinţe nZEB destinate tinerilor, în Şoseaua Viilor

Primăria Sectorului 5 anunţă pe SEAP licitaţie în vederea proiectării şi realizării de locuinţe nZEB destinate tinerilor. Este vorba despre un proiect cu o valoare totală estimată de 99.747.318 lei. Investiţia va fi realizată pe un teren de 14.231 de metri pătraţi din Şoseaua Viilor nr. 52.

„Această investiţie va aduce beneficii majore în ceea ce priveşte incluziunea socială, rezolvarea unor probleme locative pentru tineri şi creşterea calităţii vieţii în conformitate cu strategia de dezvoltare a Sectorului 5. Proiectul este finanţat din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, se precizează în anunţ.

În vederea evaluării ofertelor, componenta financiară va avea o pondere de 40%, iar demonstrarea unei metodologii adecvate de implementare a contractului 60%.

Termenul-limită pentru primirea ofertelor este 2 iulie.

În octombrie 2023, Consiliul Local al Sectorului 5 a aprobat studiul de fezabilitate al proiectului care prevede realizarea unor locuinţe cu impact redus asupra mediului destinate tinerilor, în Şoseaua Viilor nr. 52.

Contribuţia proprie a Sectorului 5 va fi 50 de milioane de lei, constând în cheltuieli neeligibile prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Se vor realiza astfel 177 de unităţi locative pentru tinerii din comunităţi marginalizate şi grupuri vulnerabile, în suprafaţă totală de 14.049 mp construiţi.

Durata de realizare a lucrărilor este estimată la 32 de luni, dintre care studiul de fezabilitate – cinci luni, licitaţiile – trei luni, proiectarea – trei luni, iar activitatea efectivă de execuţie a lucrărilor – 19 luni.

Proiectul prevede o suprafaţă de spaţii verzi amenajate de 4.620 mp, un număr de 75 de locuri de parcare la nivelul terenului şi 147 de locuri de parcare la nivelul subsolurilor. Suprafaţa locurilor de joacă pentru copii va totaliza 220 mp.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință