Connect with us

La zi

Jurnalistii de la BBC au ajuns si la Baia Mare

Jurnalistii straini au ajuns din nou in Romania, de data aceasta la Baia Mare, acolo unde locuiesc circa 116 de familii de rromi. Comunitatea de rromi evacuata din cartierul Craica traieste acum printre ruinele unei fabrici dezafectate de cupru de la periferia orasului Baia Mare, intr-o mizerie crunta si intr-o saracie de neimaginat.

„Eu nu vorbesc despre demolarea intr-un mod brutal si abrupt, ci despre stramutarea lor intr-un loc in care sa aiba acces la utilitati”, a spus primarul Chereches.

Reporterii au vorbit cu membrii uneia dintre zecile de familii care isi duc veacul acolo. Gheorghe traieste in aceeasi incapere impreuna cu nevasta si cei noua nepoti. Pe holul pe care se joaca micutii, un vecin inhaleaza aurolac.

Cea mai poluanta fosta fabrica din Romania este acum caminul celor 245 copii ai familiilor rrome care traiesc aici. Desi accesul la educatie este garantat tuturor, lipsa scolarizarii ramane o problema in randul copiilor rromi.

La fel ca cei mai multi dintre cei 10 milioane de rromi care traiesc in Europa si o parte a romilor din Romania se confrunta zilnic cu probleme sociale precum saracia sau discriminarea.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință