Connect with us

Remember

Jean-Marie Le Pen, condamnat la inchisoare pentru injurii la adresa romilor

Jean-Marie Le Pen, presedintele de onoare al partidului Frontul National (de extrema dreapta) din Franta, a fost condamnat la doua luni de inchisoare cu suspendare pentru afirmatia sa ca romii, „ca si pasarile, ar zbura „natural”.

In 22 septembrie 2012, in cursul unei universitati de vara a Frontului National, Jean-Marie Le Pen a inlantuit o serie de provocari la adresa imigratiei, tema favorita a partidului, in prezenta fiicei sale, Marine.

Ironizandu-i pe romi, el a starnit rasete si aplauze, atribuindu-le fraza: „Noi suntem ca pasarile, zburam in mod natural”.
Reprezentanta parchetului, Annabelle Phlippe, a estimat ca este „perfect constituit” delictul de injurie cu caracter rasial, cerand tribunalului corectional din Paris sa-l condamne si la o amenda de 10.000 de euro.
Tribunalul urma sa-si anunte sentinta deliberarii dupa cinci saptamani.

Fondatorul Frontului National a fost condamnat deja in mai multe randuri pentru derapajele sale, de la camerele de gazare calificate drept „punct de detaliu al istoriei Celui de-al Doilea Razboi Mondial” (1987) la „inegalitatea raselor” (1996), trecand prin ocupatia germana „nu a fost inumana in mod special”.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință