Connect with us

Eveniment

Iulian Paraschiv, ales vicepreședinte al Comitetului de Experți în problematica Romilor și Nomazilor ADI-ROM

Președintele Agenției Naționale pentru Romi, Iulian Paraschiv, a fost ales, ieri, la Strasbourg, în funcția de vicepreședinte al Comitetului de Experți în problematica Romilor și Nomazilor ADI-ROM.

Acest comitet funcționează la nivelul Consiliului Europei. Mandatul secretarului de stat Iulian Paraschiv începe în octombrie 2024 și va dura un an.

Comitetul de Experți în domeniul Romilor și Nomazilor ADI-ROM s-a reunit miercuri și joi, la Strasbourg, unde s-au discutat principalele politici cu privire la romi, la nivel european.

Iulian Paraschiv a prezentat modul în care măsurile luate de Guvernul României în politicile naționale contribuie la îndeplinirea Planurilor de Acțiune Strategice ale Consiliului Europei și domeniilor prioritare pentru perioada 2020-2025. În acest sens, secretarul de stat s-a referit la combaterea atitudinilor anti-rome și discriminarea în formele sale diverse, creșterea conștientizării publice cu privire la standardele și instrumentele Consiliului Europei, asigurarea participării efective a romilor la procesele de luare a deciziei, îmbunătățirea implementării strategiei naționale și a celor de acțiune locală în domeniul educației incluzive.


Președintele ANR a lansat invitatia membrilor ADI-ROM, pentru anul 2025, de a participa în România la o vizită tematică având ca subiect relațiile dintre comunitățile de romi și poliție, în virtutea protocolului de colaborare dintre ANR, MAI și Academia de Poliție „Al. I. Cuza” și în urma cursurilor de formare inițiate de ANR pentru viitorii ofițeri și agenți de poliție.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință