Connect with us

Social

Ionut: „Ma apasa saracia in care traiesc”

Copilarie spulberata si o viata transformata intr-un adevarat chin. Este drama prin care trece zi de zi un copil de 10 ani din Valcea. Ionut locuieste intr-un grajd daramat, care abia sta sa cada, intr-o saracie lucie. Baiatul ar vrea sa invete, sa se joace sau sa aiba prieteni. Visurile sale insa sunt spulberate, este obligat sa munceasca pentru o bucata de paine. Cea care il trimite cu ziua prin sat este chiar mama lui, care, desi nu sufera de vreo boala nu munceste.

Ionut are 10 ani. Locuieste cu parintii si cei doi frati mai mici in localitatea Fantanele. Nu au casa, iar singurul acoperis deasupra capului este un grajd vechi. Cu lacrimi in ochi, printre suspine, marturiseste ca are un singur vis: sa scape de saracie.

„Ma apasa saracia in care traiesc. Ma straduiesc ca sa pot sa scap de saracie”, a povestit el.

Ionut nu se poate bucura de copilarie. Durerea este singurul sentiment pe care-l cunoaste. Tatal lui Ionut este plecat la munca in Alba Iulia, ajunge acasa doar la sfarsit de saptamana, iar mama nu munceste. Nu vrea. A pierdut si ajutorul social pentru simplul fapt ca a refuzat sa munceasca cateva ore pe luna pentru comunitate. In schimb, i se pare ceva extrem de normal ca fiul ei sa lucreze cu ziua prin sat.
Ionut le cere rudelor sau oamenilor cu suflet din sat sa-i dea de munca Sapa santuri sau ajuta prin gospodarie pentru 10 lei, iar uneori se multumeste cu o bucata de paine pe care, nu o mananca singur, o duce acasa sa o imparta cu fratii lui.

In timp ce copilul munceste prin sat, mama nu face nici macar curatenie in grajdul darapanat in care locuiesc. Induiosat de soarta copilului bun la invatatura dar sarac lipit, oamenii din sat au sarit sa-i ajute. Ionut este hotarat sa lupte pentru o viata mai buna. Viseaza sa aiba multe carti, caiete si creioane colorate dar si camera lui curata si luminoasa.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință