Connect with us

Sanatate

Investigaţii senologice gratuite, pentru 120 de paciente oncologice

Un număr de 120 de paciente oncologice pot beneficia de investigaţii senologice gratuite (mamografie digitală, ecografie mamară, consult)

Un număr de 120 de paciente oncologice pot beneficia de investigaţii senologice gratuite (mamografie digitală, ecografie mamară, consult) la Centrul Medical de Excelenţă Renaşterea din Bucureşti.

Persoanele interesate se pot programa la numărul de telefon 0314.37.99.00, informează Fundaţia Renaşterea prin intermediul unui comunicat de presă.

„În perioada pandemiei COVID-19, pacientele diagnosticate cu cancer mamar, care trebuie să se prezinte periodic la reevaluări, au întâmpinat dificultăţi în a face controalele medicale, în special cele imagistice. Pacientele oncologice trebuie ca, până la 5 ani de la finalizarea tratamentului, să efectueze investigaţii imagistice periodic, având, în această perioadă de timp, risc ridicat de recidivă. Un diagnostic precoce şi intervenţia medicală rapidă le pot ajuta să redevină sănătoase”, subliniază reprezentanţii fundaţiei.

În această toamnă, Fundaţiile Globalworth şi Renaşterea au lansat Caravana Mobilă de diagnosticare a cancerului de col uterin, care a pus la dispoziţie 1.200 de teste Papanicolau pentru femeile din Chitila, Agigea şi Mihăeşti Vâlcea.

„Prin finanţarea oferita anul acesta de Fundaţia Globalworth, Unitatea de Diagnostic Mobil a oferit 1.200 de analize femeilor din zonele cu acces limitat la servicii medicale, iar 120 de paciente oncologice pot efectua în gratuitate mamografii digitale, ecografii sau consult senologic la Centrul Medical de Excelenta Renaşterea din Bucureşti. Prin implementarea unor campanii precum aceasta, încercăm să educăm şi să informăm femeile despre importanţa controlului medical periodic şi să contribuim, pe cât posibil, la creşterea ratei de supravieţuire din cancerul de sân şi de col uterin”, a declarat preşedintele Fundaţiei Renaşterea, Mihaela Geoană.

„Stă în puterea fiecăruia dintre noi să fim responsabili, să avem grijă de noi şi de cei din jurul nostru. În mod special, grija trebuie îndreptată către femeile atât de greu încercate, precum cele care au primit diagnosticul de cancer. Faptul că au învins această boală le transformă în modele pentru noi şi ne bucurăm că avem posibilitatea de a le sprijini în a efectua gratuit analizele medicale atât de importante pentru etapa post-tratament oncologic, precum mamografia sau ecografia senologică”, a precizat Raisa Beicu, Marketing & PR Manager Globalworth.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință