Connect with us

Social

Interesul pentru schimbarea jobului a crescut

Anul acesta se remarcă printr-o creştere a interesului candidaţilor pentru schimbarea jobului, cu 5,9 milioane de aplicări de la începutul anului, potrivit unei platforme de recrutare.

Cel mai recent sondaj realizat de eJobs România arată, însă, că atunci când se află în pragul unei schimbări de carieră, românii resimt o serie de obstacole care fie îi împiedică să îşi găsească mai repede locul de muncă dorit, fie îi determină să amâne momentul schimbării.

Potrivit sursei citate, realizarea CV-ului este un alt pas care ajunge să ridice probleme pentru mulţi candidaţi. Astfel, cei mai mulţi se lovesc de faptul că au prea multă experienţă pe care nu ştiu cum să o comprime. 24% nu ştiu ce format de CV să folosească, în timp ce 20% spun că, dimpotrivă, au prea puţină experienţă, iar acest lucru le va face CV-ul să pară neconvingător.

Sondajul a fost realizat în luna iulie a acestui an, pe un eşantion de 1.350 de respondenţi. Dintre aceştia, 30,7% şi-au schimbat locul de muncă o singură dată în ultimii doi ani, 13,2% de două ori, 7,1% de trei ori şi 4,9% de patru ori sau mai mult. 44,1% nu şi-au schimbat jobul niciodată în intervalul de timp menţionat.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință