Connect with us

La zi

Integrarea rromilor trebuie discutata de urgenta

Alianta Europeana pentru Sanatate Publica (EPHA), un ONG cu sediul la Bruxelles, a vizitat Romania si s-a convins ca populatia rroma se gaseste la capatul spectrului socio-economic si trebuie discutata de urgenta integrarea rromilor.

EPHA a stat de vorba cu mai multe parti implicate in integrarea rromilor in cursul vizitei in Romania, in satele Araci si Hetea.

ONG a conchis ca rromii din Romania si Europa sufera de probleme mai mari de sanatate decat alte populatii, din cauza „expunerii lor mai mare la factori nefavorabili precum lipsa locuintelor, lipsa de acces la surse de apa, educatie slaba si statut socio-economic redus”.

EPHA subliniaza ca solutia pentru ruperea acestui cerc vicios este educarea, recunoasterea profesionala si angajarea Mediatorilor Sanitari Rromi.

In cursul vizitei in Romania, EPHA a aratat ca Romania a fost foarte grav afectata de criza economica, asa ca sanatatea populatiei a fost afectata, la randul sau, de reducerile in randul fortei de munca din sanatate.

Cu cat mai repede se inlatura obstacolele din calea Mediatorilor Sanitari Rromi, cu atat se pot obtine rezultate mai bune pentru comunitatile de rromi.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință