Connect with us

Educatie

Înscrierea în învăţământul primar începe pe 11 aprilie

Cererile de înscriere în învăţământul primar se vor putea depune, în prima etapă, în perioada 11 aprilie – 14 mai, potrivit calendarului anunţat miercuri de ministrul Educaţiei, Ligia Deca, acesta urmând să fie publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit calendarului, între 14 şi 17 mai se vor procesa cererile-tip de înscriere şi se vor repartiza copiii la şcoala de circumscripţie.

Între 20 şi 27 mai se vor procesa cererile-tip prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât la şcoala de circumscripţie, pe locurile rămase libere.

Pe data de 28 mai se va face repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat înscrierea la o altă şcoală decât şcoala de circumscripţie, dar nu au fost admişi din lipsă de locuri, şi care au exprimat în această fază opţiunea pentru înscrierea la şcoala de circumscripţie.

În data de 29 mai vor fi afişate listele cu candidaţii înmatriculaţi şi numărul de locuri rămase libere.

Înscrierile în cea de a doua etapă se vor face între 31 mai şi 7 iunie 2024.

În această perioadă se vor depune/transmite cererile-tip de înscriere la secretariatul unităţii de învăţământ aflate pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate pentru etapa a doua de către părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.

Între 10 şi 14 iunie vor fi validate cererile-tip de înscriere la unitatea de învăţământ aflată pe prima poziţie în opţiunile privind înscrierea copiilor, iar între 17 – 21 iunie vor fi procesate cererile de înscriere.

Pe 21 iunie vor fi afişate listele finale cu copiii înscrişi în clasa pregătitoare.

În perioada 2 – 6 septembrie 2024 se vor soluţiona de către inspectoratul şcolar cererile părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la o unitate de învăţământ.

„Cererile-tip de înscriere pot fi completate doar pentru unităţile de învăţământ la care există locuri disponibile după încheierea primei etape de înscriere. Părinţii completează, în ordinea descrescătoare a preferinţelor, maximum trei opţiuni pentru unităţi de învăţământ la care mai există locuri disponibile. Validarea cererii-tip de înscriere se face la unitatea de învăţământ aflată pe prima poziţie din cele trei opţiuni exprimate pentru etapa a doua de înscriere”, precizează reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință