Connect with us

La zi

Informare de precipitaţii cantitative şi vânt în aproape toată ţara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, o informare meteo de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului ce va fi valabilă pentru aproape toată ţara începând cu ora 14:00 şi o atenţionare meteo Cod galben de precipitaţii şi ninsori la altitudini de peste 1.500 de metri, ce va intra în vigoare la ora 18:00.

Potrivit ANM, în intervalul 12 februarie, ora 14:00 – 14 februarie, ora 10:00, temporar se vor semnala precipitaţii în aproape toată ţara şi se vor acumula cantităţi de apă în general de 15 – 25 l/mp. Vor fi ploi, ce vor avea şi caracter de aversă, însoţite şi de descărcări electrice îndeosebi în sud-estul teritoriului.

La munte, iar în noaptea de marţi spre miercuri trecător şi în zonele mai joase de relief din Transilvania şi Moldova, se vor semnala precipitaţii mixte.

Marţi, vântul se va intensifica în zona montană înaltă, în special în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, unde vor fi rafale de 60 – 80 km/h, iar temporar şi în regiunile estice şi local în cele vestice şi sud-vestice, în general cu viteze de 45 – 55 km/h.

Codul galben va fi valabil în intervalul 12 februarie, ora 18:00 – 13 februarie, ora 22:00, în cea mai mare parte a Transilvaniei şi în nord-vestul Moldovei, precum şi în zonele montane aferente va ploua şi se vor acumula cantităţi de apă de 25 – 30 l/mp, iar izolat de 50 l/mp.

La altitudini mai mari de 1.500 de metri, îndeosebi pe parcursul zilei de marţi (13 februarie) în Carpaţii Orientali şi în Carpaţii Meridionali vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Vremea se va menţine semnificativ mai caldă decât normal în Capitală, până miercuri dimineaţa, cu temperaturi maxime în jurul valorii de 16 grade, conform prognozei speciale pentru Bucureşti, elaborate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Astfel, până marţi, la ora 8:00, valorile de temperatură vor fi uşor mai scăzute faţă de intervalul precedent, însă vremea se va menţine semnificativ mai caldă decât normal în această perioadă din an. Cerul va avea înnorări şi temporar după-amiaza şi seara vor fi averse şi posibil descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat (cu rafale de 35 – 40 km/h). Temperatura
maximă se va situa în jurul a 16 grade, iar minima va fi de 4-5 grade.

De marţi dimineaţa, până miercuri la ora 10:00, valorile de temperatură vor continua să scadă uşor, dar se vor situa în continuare peste normele specifice perioadei. Cerul va avea înnorări, trecător va ploua mai ales după-amiaza şi noaptea, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 13 grade, iar cea minimă va fi de 5-6 grade.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință