Connect with us

La zi

IGPF: Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei au trecut aproximativ 99.500 persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care aproximativ 50.600 pe sensul de intrare şi 48.900 pe cel de ieşire din ţară şi peste 38.200 mijloace de transport, dintre care aproximativ 20.300 pe sensul de intrare şi 17.900 pe sensul de ieşire din ţară.

Comparativ cu aceeaşi zi din anul 2019, se constată o scădere de aproximativ 18%, anul trecut traficul fiind de 121.200 persoane.

Reamintim că, informaţii privind timpul de aşteptare la controlul de frontieră în punctele de trecere se găsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/. Această aplicaţie on-line prezintă o valoare medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp.

În zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

* 29 fapte ilegale (16 infracţiuni şi 13 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;

* au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 305.800 lei;

* valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 9.300 lei;

* nu s-a permis intrarea în ţară a 24 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea unui număr de 8 cetăţeni români din diferite motive legale.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință