Connect with us

Educatie

Iaşi: Admitere de toamnă la UMF pentru specializarea Cosmetică medicală şi tehnologia produsului farmaceutic

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi organizează o nouă sesiune de admitere în acest an, sesiunea septembrie, pentru specializarea Cosmetică medicală şi tehnologia produsului farmaceutic

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi organizează o nouă sesiune de admitere în acest an, sesiunea septembrie, pentru specializarea Cosmetică medicală şi tehnologia produsului farmaceutic, care funcţionează în cadrul Facultăţii de Farmacie.

Decanul Facultăţii de Farmacie, Lenuţa Profire, a declarat că programul se adresează absolvenţilor de liceu cu diplomă de bacalaureat, dar şi absolvenţilor de studii universitare care doresc să se formeze într-un domeniu care a suscitat interesul din cele mai vechi timpuri, şi anume cel al sănătăţii şi înfrumuseţării.

„Acest nou program de studii – Cosmetica medicală şi tehnologia produsului cosmetic – vine în întâmpinarea interesului tinerilor de a deveni specialişti într-un domeniu extrem de atractiv, care a înregistrat o dezvoltare accelerată în ultimii ani, dar şi al agenţilor economici care sunt implicaţi în dezvoltarea de produse cosmetice, dermato-cosmetice sau în domeniul serviciilor de îngrijire corporală şi înfrumuseţare. Absolvenţii acestui program de studii vor avea multiple oportunităţi de carieră, atât în ţară cât şi în străinătate şi anume: saloane şi cabinete de cosmetică; centre de înfrumuseţare; centre dermato-cosmetice şi antiaging; companii şi laboratoare producătoare de produse cosmetice şi de îngrijire personală; laboratoare de cercetare-dezvoltare în domeniul cosmetic; consultant cosmetic în unităţi farmaceutice”, a subliniat prof. univ. dr. Lenuţa Profire.

Prin parcurgerea curriculei universitare, absolvenţii vor dobândi cunoştinţe teoretice şi abilităţi practice din domeniul ştiinţelor fundamentale (chimie, biologie, anatomie, fiziologie), medicale (histologie, histopatologie, dermatologie, microbiologie etc), produselor cosmetice şi dermato-cosmetice, tehnicilor dermato-cosmetice, de îngrijire corporală şi înfrumuseţare, precum şi din domeniul siguranţei aplicării tratamentelor şi procedurilor cosmetice.

Pentru cele 30 de locuri scoase la concurs, testul grilă se va desfăşura pe 17 septembrie. Candidaţii pot opta să susţină examenul la disciplina Chimie organică sau Biologie de clasa a XI-a (Anatomia şi fiziologia omului).

Durata studiilor este de 3 ani şi are 180 credite. Locurile sunt disponibile doar la taxă, aceasta fiind de 4.000 de lei pe an. Înscrierea se face doar online, din 6 septembrie până pe 15 septembrie, la ora 12,00.

„În ultimii ani, în România s-a înregistrat un interes din ce în ce mai mare pentru produse cosmetice în general, pentru produse şi servicii cosmetice de calitate, ceea ce este un argument în plus pentru înfiinţarea acestui program în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘Grigore T. Popa’ din Iaşi, la Facultatea de Farmacie, ceea ce garantează calitatea actului educaţional şi recunoaşterea studiilor la nivel naţional şi european”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință