Connect with us

Educatie

Hunedoara: Ghiozdane şi rechizite gratuite pentru 350 de copii din familii cu venituri reduse

Un număr de 350 de copii din municipiul Hunedoara, care învaţă în clasele I-IV şi care provin din familii cu venituri reduse, au primit luni ghiozdane şi rechizite şcolare gratuite

Un număr de 350 de copii din municipiul Hunedoara, care învaţă în clasele I-IV şi care provin din familii cu venituri reduse, au primit luni ghiozdane şi rechizite şcolare gratuite din partea Primăriei, ca parte a eforturilor administraţiei locale pentru prevenirea abandonului şcolar.

„Lipsa resurselor materiale este unul dintre motivele abandonului şcolar. Încercăm să ajutăm familiile aflate în dificultate astfel încât toţi copiii, indiferent de situaţia financiară a părinţilor, să poată începe un nou an şcolar. Este, de fapt, o obligaţie a comunităţii de a-i ajuta pe cei aflaţi în nevoie, mai ales pe copii. Eu unul cred că este inacceptabil ca, în 2021, să mai avem copii care nu merg la şcoală pentru că nu au ghiozdanul şi rechizitele necesare”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Rechizitele şi ghiozdanele au fost distribuite în baza datelor comunicate de către fiecare şcoală din oraş, acestea referindu-se la situaţia financiară a familiilor din care provin copiii ce beneficiază de ajutorul autorităţii locale.

Seturi de rechizite şi ghiozdane au mai fost distribuite şi în anii trecuţi de Primăria Hunedoara prin intermediul Direcţiei de Asistenţă Socială.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință