Connect with us

Social

HoReCa: Peste 11.000 de locuri de muncă în ţară şi în străinătate

Angajatorii din HoReCa au scos la bătaie peste 11.000 de locuri de muncă în ţară şi în străinătate, începând cu data de 9 martie

Angajatorii din HoReCa au scos la bătaie peste 11.000 de locuri de muncă în ţară şi în străinătate, începând cu data de 9 martie, când au fost eliminate restricţiile Covid-19, în creştere cu 153% faţă de acelaşi interval al anului trecut şi cu 22% mai mare comparativ cu 2019, arată datele transmise de o platformă de recrutare.

Acest lucru plasează industria ospitalităţii pe locul 2 în topul sectoarelor cu cele mai multe oferte de angajare publicate pe eJobs în această perioadă, după Retail.

„Dacă e să comparăm cu 2020 chiar, perioadă care s-a suprapus şi cu lockdown-ul, creşterea e spectaculoasă: +262%. Cu toate că oferta de angajare e una explozivă, candidaţii rămân sceptici faţă de acest domeniu”, informează e-Jobs într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, numărul aplicărilor înregistrate până în prezent este în scădere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, însă se observă o creştere de 11% faţă de ultimul an de normalitate, nonpandemic, 2019.

Cele mai multe oferte de angajare din HoReCa au fost publicate de angajatorii din marile centre universitare, dar şi în oraşele care, de regulă, atrag un număr semnificativ de turişti, fiind început de sezon estival. Capitala este pe primul loc în topul oraşelor cu cele mai multe joburi în domeniu, cu peste 6.000 de oferte de angajare. Ea este urmată de Constanţa, Timişoara, Cluj-Napoca şi Sibiu.

Dacă vorbim de joburile în străinătate scoase la bătaie în industria ospitalităţii, 9,4% din totalul de locuri de muncă din HoReCa sunt oferte de angajare în afară. Cele mai multe locuri de muncă scoase în acest sector sunt în Grecia, Germania, Olanda, Cipru, Arabia Saudită, Franţa, Danemarca şi Norvegia.

Potrivit sursei citate, nu doar HoReCa se află pe un trend ascendent, ci întreaga piaţă. De la începutul acestui an până în prezent au fost publicate aproape 152.000 de locuri de muncă, cu 55% mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu aproape 80% mai multe faţă de 2020. Practic, oferta de angajare a ajuns la nivelul celei de dinainte de pandemie.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință