Hidroelectrica atrage atenţia publicului cu privire la existenţa unor potenţiale tentative de fraudare a micilor investitori în mediul online, aceste încercări de fraudă bazându-se pe promisiuni exagerate de câştiguri rezultate din tranzacţionarea acţiunilor companiei pe diverse platforme.
„Aceste site-uri conţin informaţii false de susţinere şi certificare atribuite în mod incorect Hidroelectrica sau autorităţilor. De asemenea, site-urile web implicate în aceste acţiuni utilizează fără permisiune imaginea Hidroelectrica, a reprezentanţilor săi sau a unor persoane publice, şi creează simulări ale paginii oficiale a companiei”, se menţionează într-un comunicat al companiei.
Reprezentanţii Hidroelectrica recomandă utilizatorilor, pentru a evita să cadă victimă unor astfel de tentative de fraudă, să verifice site-ul oficial, compania operând un singur site oficial, şi anume www.hidroelectrica.ro.
„Toate informaţiile oficiale, comunicatele de presă şi actualizările privind acţiunile societăţii pot fi găsite pe acest site. Nu luaţi în considerare surse neoficiale”, atenţionează reprezentanţii companiei.
Aceştia subliniază că reprezentanţii societăţii nu au încurajat şi nu încurajează prin declaraţii publice utilizarea uneia sau a altei platforme de tranzacţionare.
„Nu vă lăsaţi influenţaţi de citate sau declaraţii atribuite acestora în mod neadevărat”, punctează aceştia.
De asemenea, ei recomandă ca, înainte de a lua o decizie cu privire la investiţiile în acţiuni Hidroelectrica, să fie consultate oficiale de informare, ca de exemplu Ghidul de a deveni investitor la Bursa de Valori Bucureşti, disponibil pe pagina de internet a BVB.
O altă recomandare este aceea de prudenţă în decizii: dacă posibilele câştiguri promise de reclamele apărute online par nejustificat de avantajoase, este foarte posibil să fie vorba despre o tentativă de fraudă.
„Atenţie la Apeluri şi E-mailuri Suspecte: dacă primiţi apeluri telefonice sau e-mailuri pe care le consideraţi suspecte, nu răspundeţi solicitărilor de a investi şi evitaţi să faceţi clic pe link-uri sau să deschideţi fişiere ataşate; Protejaţi informaţiile personale: nu transferaţi niciodată bani fără a şti cine îi va primi, şi nu dezvăluiţi informaţii precum numărul contului bancar, datele de pe actul de identitate sau orice alte date personale către surse necunoscute; Raportaţi tentativele de fraudă: Dacă vă confruntaţi cu tentative de fraudă sau activităţi suspecte, vă îndemnăm să raportaţi imediat aceste situaţii autorităţilor competente şi poliţiei.
Hidroelectrica ia măsuri pentru a proteja interesele investitorilor şi publicului larg şi colaborează cu autorităţile pentru investigarea şi contracararea oricăror acţiuni ilegale care afectează numele şi imaginea companiei. Siguranţa şi securitatea investitorilor şi a partenerilor noştri sunt prioritare pentru noi”, mai recomandă reprezentanţii Hidroelectrica.
O femeie în vârstă de 51 ani, din municipiul Roman, a fost înşelată pe Facebook de o persoană rămasă necunoscută care i-a promis în schimbul sumei de 499 de euro acţiuni la Hidroelectrica, a informat, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ.
După ce banca la care avea contul i-a spus că tranzacţia este o fraudă, femeia a făcut plângere la poliţie.