Connect with us

La zi

Guvernul a aprobat stimulente financiare pentru elevii care au finalizat examenele naţionale din acest an cu media generală 10

Guvernul a aprobat acordarea de stimulente financiare pentru elevii care au finalizat examenele naţionale din acest an cu media generală 10, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale, conform hotărârii adoptate în şedinţa de Guvern de marţi, fiecare elev de clasa a VIII-a cu media 10 la Evaluarea naţională va primi 1.000 de lei, în timp ce fiecare absolvent de liceu cu media generală 10 la examenul de Bacalaureat va primi 3.000 de lei.

„Cei 459 de absolvenţi de gimnaziu care au încheiat cu media 10 Evaluarea naţională a elevilor de clasa a VIII-a şi cei 235 de liceeni care au obţinut media 10 la examenul naţional de Bacalaureat 2019, inclusiv sesiunea specială şi Bacalaureatul bilingv, vor beneficia de stimulente financiare, în semn de apreciere a acestor rezultate”, se arată în comunicat.

Lista nominală a beneficiarilor şi modalitatea de acordare a sumelor urmează a fi aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei Naţionale.

„Susţinerea copiilor şi tinerilor capabili de performanţe şcolare înalte este un obiectiv al politicilor educaţionale promovate de Guvern în acord cu Programul de guvernare, document care prevede, în Capitolul Politici în domeniul educaţiei, măsuri pentru dezvoltarea şi implementarea programelor de stimulare a performanţei adresate elevilor cu potenţial deosebit. În acelaşi timp, Guvernul României şi-a asumat responsabilitatea asigurării creşterii accesului la educaţia de calitate pentru toţi elevii şi studenţii”, se menţionează în comunicat. 

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință