Connect with us

Educatie

Guvernul a aprobat programul privind acordarea tichetelor educaţionale

Guvernul a aprobat un program pentru următorii patru ani prin care 410.000 de copii, şcolari şi preşcolari, vor primi anual un tichet educaţional în valoare de 500 de lei pentru achiziţia de materiale şcolare, fondurile fiind asigurate de la nivel european.

„Guvernul a aprobat un program pentru următorii patru ani pentru copiii care urmează cursurile primare şi gimnaziale, dar şi pentru preşcolari privind tichete educaţionale, aşa sunt ele numite, cu o finanţare de 100% din fonduri europene, în valoare de 500 de lei, o dată pe an”, a declarat Câciu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Ministrul a precizat că tichetele educaţionale sunt destinate procurării de materiale şcolare şi îmbrăcăminte.

„Un program care vizează circa 410.000 de copii, anual, care provin din familii cu venituri reduse. Pentru preşcolari, condiţia este ca venitul mediu pe membru de familie să fie 633 de lei, iar pentru elevii din ciclul primar şi gimnazial 50% din salariul minim brut”, a explicat Adrian Câciu.

El a arătat că programul aprobat de Guvern aduce o serie de noutăţi faţă de alte proiecte similiare.

„Acest program, faţă de ceea ce a fost în trecut, pentru că România a mai avut astfel de programe prin care a sprijinit familiile cu venituri reduse, ca şi element de noutate – totul va fi digitalizat, astfel încât părinţii să nu facă decât un singur efort. Vor depune o cerere la şcoală, iar tot procesul de analiză, de verificare a veniturilor, de transmitere a cardurilor către părinţi se va face prin intermediul instituţiilor care se ocupă, respectiv Ministerul Educaţiei, Inspectoratele şcolare, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, şi banii vor fi încărcaţi pe card. Noi, ca şi termen, sperăm că la jumătatea lunii noiembrie toate aceste carduri să fie încărcate. Actul normativ prevede ca termen pentru depunerea cererii 45 de zile de la începerea cursurilor. Deci, undeva la finalul lunii octombrie să fie depuse aceste cereri”, a menţionat ministrul.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință