Connect with us

Social

Guvernul a aprobat OUG privind extinderea facilităţii zilelor libere pentru părinţi

Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă care extinde facilitatea zilelor libere pentru părinţi şi în cazurile în care copiii se află în scenariul galben sau roşu de derulare a cursurilor şcolare, a anunţat, vineri, şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

„A fost adoptată OUG care extinde aplicabilitatea acestei facilităţi pentru părinţii ai căror copii se află în scenariul galben sau roşu de derulare a cursurilor şcolare. Şi în momentul de faţă facilitatea numită zile libere pentru părinţi, respectiv decontarea zilelor în care părinţii stau acasă, unul dintre părinţi stă acasă pentru îngrijirea copilului care are cursurile suspendate sau se desfăşoară în mod online este în desfăşurare. Practic, prin această ordonanţă de urgenţă se extinde aplicabilitatea acestei facilităţi pentru situaţiile epidemiologice generate de ultimele evoluţii, respectiv pentru situaţiile în care la nivelul comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă sunt adoptate decizii de carantinare a anumitor zone şi de suspendare a cursurilor şcolare pentru anumite şcoli sau pentru derularea în regim hibrid, în scenariul galben, a cursurilor şcolare”, a precizat Dancă.

El a menţionat că această facilitate înseamnă decontarea de către stat a 75% din valoarea unei zile în care părintele stă acasă pentru asistarea copiilor, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu pe economie.

„Angajatorii transmit aceste solicitări către Ministerul Muncii împreună cu lista persoanelor aflate în această situaţie, iar statul decontează 75% din valoarea acestor prestaţii”, a adăugat Ionel Dancă.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință