Connect with us

News

Guvern: elevii de etnie romă buni la învăţătura au primit cadouri cu ocazia sărbătorilor de iarnă

“Suntem romi şi suntem mândri că suntem romi”, le-a transmis consilierul de stat din cadrul Cancelariei Primului Ministru, DANA VARGA, celor 41 de copii de ETNIE ROMĂ, care au primit CADOURI la Palatul Victoria cu ocazia SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ.
Copiii, cu rezultate foarte bune la învăţătură dar şi medaliaţi la diferite sporturi, au cântat melodii tradiţionale şi au recitat poezii, în cadrul unei festivităţi de la care nu a lipsit Moş Crăciun.

Cadourile le-au fost oferite de consilierul de stat Dana Varga, care a subliniat importanţa pe care educaţia o are în viaţa comunităţii rome.
“Voi puteţi să vă schimbaţi şi să deveniţi modele pentru alţii. (…) Îmi daţi o speranţă de care eu mă agăţ tot timpul: că viitorul sunteţi voi şi că ne schimbăm în mai bine prin cultură, educaţie şi talentele pe care le avem pe tradiţiile noastre. Vă mulţumesc că aţi început cu imnul “Gelem, Gelem!”, dar aş vrea să terminaţi cu imnul Deşteaptă-te române! Pentru că sunteţi cetăţeni români de etnie romă (…) Să rămâneţi în continuare copii buni la şcoală căci prin şcoală viitorul vostru se schimbă, prin cultură şi sport puteţi să vă găsiţi un loc în societate”, a afirmat Dana Varga.

Prezent la festivitate, secretarul general al Guvernului Sorin Chelmu le-a transmis copiilor că trebuie să privească viitorul cu încredere.

“Pentru noi sunt câteva elemente importante şi mă refer la sănătate şi educaţie. O naţiune care nu este sănătoasă, care nu este educată, care nu-şi păstrează tradiţiile nu are trecut şi nu şi-l respectă, nu are prezent şi nici viitor. Drept pentru care, vă rog să fiţi cu capul sus indiferent de cum o să mergeţi în viaţă. Staţi cu capul sus, privirea înainte. În lume şi în ţară suntem cu toţii egali, avem aceleaşi drepturi şi aceleaşi obligaţii”, a susţinut Sorin Chelmu.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință