Educatie

Giurgiu: Campus integrat pentru învăţământul dual înfiinţat prin PNRR

Proiectul este în valoare de 23 de milioane de euro, cu finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă

Reprezentanţi ai administraţiilor locale din Giurgiu, Teleorman şi Călăraşi au încheiat, joi, un parteneriat privind înfiinţarea, în municipiul Giurgiu, a unui campus integrat de învăţământ dual, în cadrul unui proiect de 23 de milioane de euro, cu finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

La eveniment au participat reprezentanţi ai administraţiilor locale din judeţele Giurgiu, Teleorman şi Călăraşi, reprezentanţi ai inspectoratelor şcolare, ai unor firme care vor să colaboreze în cadrul acestui proiect, de la Politehnica Bucureşti.

Liceele care vor participa la proiect vor fi sprijinite în procesul de digitalizare prin dotarea cu computere noi, iar elevii care se vor înscrie la învăţământul dual vor primi o bursă de patru sute de lei pentru cei trei ani de studiu.

Proiectul vizează realizarea unei rute complete de învăţământ tehnic, atât de nivel mediu, cât şi superior, cu scopul de a apropia oferta forţei de muncă calificată din cele trei judeţe de nevoile reale de pe piaţa forţei de muncă, formarea elevilor şi studenţilor urmând să se facă şi cu ajutorul firmelor interesate de angajarea acestora, la finalizarea studiilor.

Lasă un răspunsAnulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version