Connect with us

Social News

Giurgiu: 3.763 de persoane din municipiu primesc pachete alimentare din fonduri europene

3.763 de persoane defavorizate din municipiul Giurgiu primesc, în perioada 8-18 noiembrie, pachetele cu ajutoare

Un număr de 3.763 de persoane defavorizate din municipiul Giurgiu primesc, în perioada 8-18 noiembrie, pachetele cu ajutoare alimentare în cadrul Proiectului Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, finanţat din fonduri europene.

„Astăzi, Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Giurgiu a început distribuirea pachetelor de ajutoare alimentare din cadrul Proiectului Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, finanţat din Fonduri Europene. Familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit prin dispoziţie scrisă a primarului dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 cu modificările şi completările ulterioare, privind venitul minim garantat, familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 republicată cu modificările şi completările ulterioare, privind alocaţia pentru susţinerea familiei sunt beneficiarii acestor ajutoare’, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei municipiului Giurgiu.

Potrivit DAS Giurgiu, un pachet cu ajutoare alimentare cuprinde făină, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve de carne, compot de fructe şi gem şi are o greutate de 27 de kilograme.

În municipiul Giurgiu, un număr de 3.763 de persoane beneficiază de astfel de ajutoare, iar perioada de distribuire a pachetelor poate fi prelungită dacă anumiţi beneficiari nu pot ajunge în timp util pentru ridicarea pachetelor.

Dacă unele stocuri de ajutoare alimentare rămân nedistribuite, în cazul în care beneficiarii acestora nu se prezintă să şi le ridice nici după prelungirea termenului, acestea vor fi acordate pe liste suplimentare persoanelor cu handicap grav sau accentuat şi persoanelor aflate temporar în situaţii critice de viaţă, stabilite prin anchete sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință